| LidiaDora a întrebat:

Anticonceptionalele se pot lua inainte de 18 ani? Au efect? Ce riscuri sunt?
Stiu pe cineva care ia Yasmin dar e majora.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Te duci la medic daca ai probleme medicale dar daca vrei anticonceptionale ca sa faci sex... Fa bine si stai cuminte pana dupa 18 ani.

| Ilovedinero a răspuns:

Da, poti lua anticonceptionale si fiind minora.Riscurile sunt aceleași ca si cand ai fi majora.Sunt recomandate chiar si de ginecologi pentru reglarea menstruatiei, pentru a reduce dezechilibrul hormonal, pentru reducerea durerii menstruale, stiu un caz in care ii cadea parul unei fete foarte foarte tare din cauza dezechilibrului hormonal si i s-au prescris anticonceptionale.Sunt fete de 13-14 ani care iau anticonceptionale deci, fara griji.Si da, au efect

| Simpatic a răspuns (pentru Sophieka):

Pai ce sa faca daca numai poate de nerabdare laughing

| of983 a răspuns:

Eu stiu pe cineva care lua Hitler dar nu a prins 20 de ani ca era evreu

| Sophieka a răspuns (pentru Simpatic):

Radem, radem dar e si trist laughing...

Fain raspunsul tau dar pe jumate rad pe jumate ma intristez.

| darrio2007 a răspuns (pentru Simpatic):

O manâncă.

| Dragobeta a răspuns:

Tu vrei sa iei dupa ureche, din ce ia si altcineva? Atunci riscul e imens. Mergi la ginecolog sa-ti recomande ce ai nevoie.
Insa repet si eu ce se zice mai sus: daca vrei pentru sex, mai bine asteapta cu sexul pana dupa 18 ani. Nu pierzi absolut nimic.

| alex2009 a răspuns:

Sfatul meu este sa mergi sa vorbesti cu un ginecolog pentru a-ti recomanda cele mai potrivite anticonceptionale pentru ca medicul trebuie sa tina cont de istoricul tau medical de kilograme, daca iti administrezi anticonceptionale dupa ureche poti avea sangerari sunt mai multe lucruri care trebuie luate in calcul, dar daca esti minora trebuie sa mergi cu unul dintre parinti pentu a-si da acordul sa te consulte, mai asteapta putin pentru a face 18 ani si dupa poti merge fara nicio restrictie la ginecolog, acel doctor trebuie sa iti explice si riscurile care le poate suferii corpul tau la administrarea anticonceptionalelor pe termen lung, foloseste prezervativul in continuare pana esti 100% hotarata pentru a merge la ginecolog ai grija de sanatea ta,
sper ca te-am putut ajuta sa stii ca aceste sfaturi au venit de la un asistent medical

| Holiday a răspuns (pentru alex2009):

"dar daca esti minora trebuie sa mergi cu unul dintre parinti pentu a-si da acordul sa te consulte..."

Fals. De la 16 ani te poti prezenta si singur la consult pentru problema asta. Ca si pentru multe altele dealtfel.

| Holiday a răspuns:

Bineinteles ca se pot lua si inainte de 18 ani. Da, au efect. Sunt fix aceleasi riscuri ca si atunci cand ai peste 18 ani. Ca orice tratament, in principiu n-ar trebui luate "dupa ureche". In alta ordine de idei, majoritatea le iau fara un consult in prealabil. Avand in vedere ca nu necesita reteta, sunt considerate medicamente cu risc scazut, chiar luate fara recomandare de la medic.

| LidiaDora explică (pentru alex2009):

Vad ca scrie pe prospect cum trebuie luat.

| Simpatic a răspuns (pentru Sophieka):

big grin

| alex2009 a răspuns (pentru LidiaDora):

Da scrie in prospect cum se administreaza eu inteleg acest lucru dar esti o fata tanara si trebuie sa ai o atentie sporita la un tratament cu anticonceptionale mai ales ca nu ai mai luat niciodata eu iti recomand sa te vada si un ginecolog pentru a iti oferii si tie o doza de incredere ca anticonceptionalele care le iei sunt sigure pentru tine probabil o sa le administrezi pe termen lung tocmai din aceasta cauza este indicat sa ai o discutie cu un medic se tine foarte mult cont si cat de abundenta este menstruatia, exista posibilitatea sa iti dea si stari de voma.
Anticonceptionale sunt sigure si trebuie administrate cu cap pentru a-ti oferii in totalitate protectie in toate situatiile, aparatul genital este foarte important si foarte sensibil.
Sa nu iti fie teama sa consulti un, ginecolog, acest lucru este normal si iti ofera beneficii si sfaturi pentru o viata intima cat mai buna si sanatoasa.
Anticonceptionalele sunt indicate si sigure si pentru fetele minore dar noi oameni suntem diferiti