Cand zici cicatrici te referi la eruptii, la ulceratii sau la ingrosarea pielii ca dupa vindecarea unei rani? Ce tratamente ai urmat? Ce diagnostic ti-a dat deocamdata dermatologul care te-a trimis la analize? Cel mai frecvent semn al lupusului este o singura eruptie, in forma de fluture, care se intinde pe ambii obraji si pe nas. Pentru diagnosticarea lupusului este nevoie de un test al anticorpilor antinucleari (ANA), dar si de confirmarea mai multor simptome care indica aceasta boala, iar asta nu poate fi deloc simplu.
Ce sunt eruptiile cum arata? Sau ulceratiile? Arata ca niste gauri mici dar sunt putine la numar cele de dimensiuni mari ma deranjeaza se afla in spranceana una mare si una sub spranceana dar si una mica pe frunte si una pe obraz si una sub ochi in coltul ochiului.dermatoloaga mi-a zis ca sunt cicatrici eu credeam ca sunt riduri ma tot miram de ce imi apar atatea riduri. erau de fapt cicatrici.acum nu stiu daca sunt ulceratii sau eruptii. parca sclerodermia mai lasa asa ceva sau lupusu nu stiu.ca nu am facut inca analizele.da stiu trebuie sa indice cateva criterii sa fie lupus chiar de mai multi medici printre care si cei reumatologi se depisteaza greu lupusul medicul dermatolog trebuie sa fie foarte bun sa isi dea seama.lupusu ataca pielea si organele si nu se vindeca niciodata.doar intra in remisie daca te tii de tratament sclerodermia este mult mai grava orisicum ceva am de imi apar asa ceva pe fata. stiu ca lupusu ataca si splina.
Nu este o regula cu fluturele cu rush-ul.nu la toti le spare acest semn dar stiu ca lupusu lasa cicatrici cred ca cel discoid iar cel eritematos sistemic e cand ataca si organele
Dupa cum spuneam, eruptia in forma de fluture este cel mai frecvent semn al lupusului si, in principiu, primul semn vizibil specific acestei boli. Cel mai frecvent nu inseamna ca e o regula si ca toti suferinzii au acest semn. Totusi, marea ta problema nu sunt adanciturile din piele, ci faptul ca suferi de sindromul studentului la medicina. Linisteste-te, nu mai citi informatii de pe net (unele scrise de amatori), dar mai ales nu mai interpreta semnele si simptomele. Nu ai nici experienta si nici pregatirea necesara pentru diagnosticare. Pentru asta exista medici. Continua-ti viata fara griji, din ce spui nu pare sa fie absolut nimic ingrijorator.
Faptu ca imi apar cicatrici din senin nu este nimic ingrijorator? Sper sa fie asa cum spui tu adica nimic.eruptia acum stiu ce este este rush-ul semnu de fluture dupa cum bine ai zis si tu.si hai sa fim seriosi cui ai apar cicatrici sau adancituri cum le numesti tu asa din senin? Mai ales ca sunt permanente.citeste sa vezi despre boala lui seal sa vezi ca si lui i-a aparut aceste cicatrici lupusu iau distrus fata.selena gomez si ea are doar ca la ea nu am vazut cicatrici pe fata cum am vazut la seal.o seara placuta. dermatoloaga mi-a pus diagnostic sclerodermie dar cu suspiciune si m-o trimis sa fac niste analize.si da ai dreptate nu ar trebui sa citesc tot ce scrie pe net si nu, nu sunt doctor.am pus o intrebare sperand sa ma ajute careva care are aceeasi problema nu sa fac pe dmn doctor.
Mergi de urgenta la medicul dermatolog! Poate sa fie ceva mai greav...
Pai ce poate fi mai grav decat lupus? Sau boala autoimuna? da o sa merg cand ai duc analizele cat de curand
Bolile evoueaza! Imi poti da te rog funda?
Pink Panther întreabă:
Mario1996 întreabă: