anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are cineva lupus? Inafara de cicatrici aparute brusc pe fata ce alte simptome mai sunt? Dar nu luate de pe net doar spuneti doar cei ce aveti asa ceva.mie imi apar cicatrici pe fata si am probleme si cu splina si spatele uneori.si ma gandesc ca este lupus sau o boala autoimuna, dar nu sunt sigur pana nu se confirma la analize.durerea parca nu ma deranjeaza asa tare cat ma deranjeaza aceste cicatrici aparute din senin de dimensiuni mai mici dar si mai mari par a fi permanente acestea vad ca nu dispar. Rog frumos un doctor daca este pe aici sa imi explice ce se intampla. urmeaza sa imi fac niste amalize date de catre dermatolog dar oare aceste cicatrici se vor opri oare odata si odata? Si ce pot face sa scap de ele? Sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu mai pot scapa cumva de aceste cicatrici? Nu sunt cicatrici de la acnee sunt aparute brusc fara nici o explicatie. chestia asta m-a adus intr o depresie nasoala cu momente de anxietate fata de oameni.nu stiu cat mai pot rezista.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Paenalte_Alexandru_1997 a răspuns:

Mergi de urgenta la medicul dermatolog! Poate sa fie ceva mai greav...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Paenalte_Alexandru_1997):

Pai ce poate fi mai grav decat lupus? Sau boala autoimuna? happy da o sa merg cand ai duc analizele cat de curand

| Paenalte_Alexandru_1997 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bolile evoueaza! Imi poti da te rog funda?

| Porcusorul a răspuns:

Cand zici cicatrici te referi la eruptii, la ulceratii sau la ingrosarea pielii ca dupa vindecarea unei rani? Ce tratamente ai urmat? Ce diagnostic ti-a dat deocamdata dermatologul care te-a trimis la analize? Cel mai frecvent semn al lupusului este o singura eruptie, in forma de fluture, care se intinde pe ambii obraji si pe nas. Pentru diagnosticarea lupusului este nevoie de un test al anticorpilor antinucleari (ANA), dar si de confirmarea mai multor simptome care indica aceasta boala, iar asta nu poate fi deloc simplu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Porcusorul):

Ce sunt eruptiile cum arata? Sau ulceratiile? Arata ca niste gauri mici dar sunt putine la numar cele de dimensiuni mari ma deranjeaza se afla in spranceana una mare si una sub spranceana dar si una mica pe frunte si una pe obraz si una sub ochi in coltul ochiului.dermatoloaga mi-a zis ca sunt cicatrici eu credeam ca sunt riduri ma tot miram de ce imi apar atatea riduri. erau de fapt cicatrici.acum nu stiu daca sunt ulceratii sau eruptii. parca sclerodermia mai lasa asa ceva sau lupusu nu stiu.ca nu am facut inca analizele.da stiu trebuie sa indice cateva criterii sa fie lupus chiar de mai multi medici printre care si cei reumatologi se depisteaza greu lupusul medicul dermatolog trebuie sa fie foarte bun sa isi dea seama.lupusu ataca pielea si organele si nu se vindeca niciodata.doar intra in remisie daca te tii de tratament sclerodermia este mult mai grava orisicum ceva am de imi apar asa ceva pe fata. stiu ca lupusu ataca si splina.

anonim_4396

Nu este o regula cu fluturele cu rush-ul.nu la toti le spare acest semn dar stiu ca lupusu lasa cicatrici cred ca cel discoid iar cel eritematos sistemic e cand ataca si organele

| Porcusorul a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa cum spuneam, eruptia in forma de fluture este cel mai frecvent semn al lupusului si, in principiu, primul semn vizibil specific acestei boli. Cel mai frecvent nu inseamna ca e o regula si ca toti suferinzii au acest semn. Totusi, marea ta problema nu sunt adanciturile din piele, ci faptul ca suferi de sindromul studentului la medicina. Linisteste-te, nu mai citi informatii de pe net (unele scrise de amatori), dar mai ales nu mai interpreta semnele si simptomele. Nu ai nici experienta si nici pregatirea necesara pentru diagnosticare. Pentru asta exista medici. Continua-ti viata fara griji, din ce spui nu pare sa fie absolut nimic ingrijorator.

anonim_4396

Faptu ca imi apar cicatrici din senin nu este nimic ingrijorator? Sper sa fie asa cum spui tu adica nimic.eruptia acum stiu ce este este rush-ul semnu de fluture dupa cum bine ai zis si tu.si hai sa fim seriosi cui ai apar cicatrici sau adancituri cum le numesti tu asa din senin? Mai ales ca sunt permanente.citeste sa vezi despre boala lui seal sa vezi ca si lui i-a aparut aceste cicatrici lupusu iau distrus fata.selena gomez si ea are doar ca la ea nu am vazut cicatrici pe fata cum am vazut la seal.o seara placuta. dermatoloaga mi-a pus diagnostic sclerodermie dar cu suspiciune si m-o trimis sa fac niste analize.si da ai dreptate nu ar trebui sa citesc tot ce scrie pe net si nu, nu sunt doctor.am pus o intrebare sperand sa ma ajute careva care are aceeasi problema nu sa fac pe dmn doctor.