| Madhu a întrebat:

Aș dori o părere! Am fost la medic din cauza durerilor de gât. Nu există alte simptome decât gâtul umflat si strănut des. Tuse nu. Am amigdalele umflate și mi s-a pus diagnosticul "faringita acută". Tot ce a dat a fost ceva plicuri pentru imunitate (ceai) si un spray (dacă scriu corect) numit RinoSun de la SunWavePharma. Nu am nevoie de plicurile alea ca iau suplimente alimentare speciale pentru imunitate, dar am luat sprayul. Problema e că trebuie dat destul de des ca să oprească complet durerea. Nu văd nici o îmbunătățire si altele de supt pentru gât nu își fac efectul. A greșit doctorita? Tin sa precizez că, chiar nu e bună dat fiind faptul că e in comună. Ar trebui să aștept mai câteva zile să văd cum reacționează până la urmă ăla? De ieri il folosesc. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| GouDidodino a răspuns:

Du-te si cumpara tantum verde spray sau pastile sunt cele mai bune. În 2 zile o sa-ti treaca

| Madhu explică (pentru GouDidodino):

Am avut mereu probleme cu amigdalele si am folosit Trachisan (conține si altceva in el, antibiotic parcă, nu mai știu) si Fargingosept. Trecea rapid si am încercat si acum, dar degeaba. Tantum verde am folosit ani de zile dar in ultima vreme nu își mai face treaba

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Amigdalele astea umflate nu trec asa usor.
Dar se duce repede infectia daca faci gargara cu apa calduta foarte sarata.
Sa iti mai spun si alte metode?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Doctorița dacă e în comună, nu înseamnă că nu e bună. Ai o zonă din organism care luptă cu o infecție. Durerea arată că zona este afectată, bolnavă. Spui că nu ai nevoie de plicurile alea. Mie mi se pare că chiar de plicurile alea ai nevoie, ca să îți întărești sistemul imunitar, cel ce luptă cu boala. Astfel oprirea durerii se va realiza prin vindecare, să nu aștepți prea mult de la spray.

| Madhu explică (pentru sadrian46):

Tot ceea ce conține plicurile, contin si suplementele alimentare. Mi-a dat paduden, eu nefăcând febră, compensat, iar restul care costă peste 50 de lei nu a vrut să îmi dea compensat. Cu asta e bună?

| Madhu explică (pentru anonim_4396):

Da, dacă nu te deranjează

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Madhu):

Uite-asa.
Pui apa oxigenata pe un pansament si cu ea cureti amigdalele.
In general e greu de ajuns la ele,dar nu imposibil.
Cel mai tare incurca omuletul,daca-l atingi da senzatie de voma.
Cea mai eficienta metoda este insa sa presezi amigdalele cu degetul mare.
Suna foarte barbar ce voi spune insa e maxim eficient.
Dar si dureros.
Practic amigdalele sunt umflate pentru ca sunt pline cu puroi.
Eu daca le am umflate si le presez, cel putin un an nu mai am probleme.
Daca nu le presez, revine iar si iar problema.
Bunica mea ne baga facaletul pe gat si le turtea.
Deci trebuie sa le apesi tare, in reprize de zece secunde.
Doare tare, insa te vei face sanatoasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Madhu):

Si daca esti cat de cat inteligenta devii propriul tau medic.
Tantum verde si alte chimicale au destule efecte secundare.Sunt bune pe moment dar nu rezolva cu adevarat problema.Au efecte adverse.
Fereste-te o vreme de lichide reci, aer rece tras pe gura.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, gargara cu apă sărată ajută.