| meandme111 a întrebat:

As vrea sa stiu daca eu am scolioza am voie sa practic tenis de masa? Adica nu o sa-mi afecteze cu nimic spatele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| badoiclaudiu a răspuns:

Mda. Daca ai scolioza de obicei la tenis de masa te intinzi in stnga si in deapta, deci sigur duce la o deformare mai mare a coloanei, pentru binele sanatatii tale te-as sfatui sa nu de duci. De exemplu intr-un an dupa antrenamente sun sigur ca o sa ai coloana foarte deformata si s-ar putea cand esti la un meci busc sa te doara foarte rau coloana si sa ai nevoie de interventie cirurgicala! Poate o sa imi dai si funda happy

3 răspunsuri:
| meandme111 explică (pentru badoiclaudiu):

Mersi, chiar nu mi-am dat seama de aceste riscuri

| Teardrop a răspuns:

Cel mai bine ar fi să îţi întrebi medicul. Există n tipuri de scolioză, unele evoluează de la sine, sau sunt sensibile la mişcări, altele nu se modifică nici dacă dai cu ciocanul.

De obicei, sporturile care dezvoltă o singură parte a corpului (ex: tenis, tenis de masă) nu sunt recomandate fiindcă nu e bine să dezvolţu musculatura doar într-o parte când ai scolioză.

| meandme111 explică (pentru Teardrop):

Mersi