| SeeDifference a întrebat:

As vrea si eu cu lista cu fructe si legume si la ce ajuta.
Adica de exemplu morcovul ajuta la vedere daca mai stiti si altele spuneti.
As fi foarte interesat cum sa scap de carii ce sucuri, ceaiuri naturale sa beau sau fructe, legume

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Cred ca te intereseaza, sa nu mai ai carii.Pentru acest lucru, ar fi indicata o igiena bucala corecta:spalat pe dinti dupa fiecare masa, folosirea atei dentare, pentru a scoate mancarea ramasa intre dinti.Zaharul,dulciurile,alimentele acide si produsele fainoase sunt dusmanul smaltului,aparand astfel catiile.
Pentru o dentitie sanatoasa,este nevoie de branzeturi,carne pui,nuci,lapte(protejeaza smaltul prin aportul de calciu si fosfor), mere, pere, dar nu fructe acide, legume.
1.Crestere oase,dinti,vaz,elasticitatea vaselor de sange:macese,catina,broccoli,ceapa verde,legume verzi,migdale,stafide,muraturi,morcov,spanac,pepene galben, rosii(vitamina A, C, complex B, calciu).
2. Buna functionare a nervilor,muschilor,formarea globulelor rosii,pentru piele:cereale,alune, drojdie, varza murata, salata verde, spanac.
3.Antioxidant,pentru par,unghii,ten,sistemul imunitar:grau,mazare,patrunjel,morcov,telina,cereale integrale, fasole boabe, nuci(vitamina E, seleniu, zinc).
4. Buna functionare a celulelor:alune,spanac, urzici, ardei, portocale, broccoli(acidul folic).
5.Prevenirea anemiilor:struguri, nuci, cereale(fier).
6.Transmiterea impulsurilor nervoase si in contractiile musculare:fructe si legume uscate, cereale, banane, legume inchise la culoare(potasiu).
7.Reducerea nervozitatii:cereale,alune,banane, legume inchise la culoare(magneziu).
Ceaiurile sunt recomandate, pentru hidratarea organismului si pentru anumite probleme medicale, dar nu pentru dinti.
Detalii, mai poti afla cautand pe GOOGLE.

2 răspunsuri:
| sabinaa2 a răspuns:

Http://mistery2009.webs.com cred ca asta te-ar putea ajuta;)