anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aseara am fumat pentru prima oara in viata mea. Nu am patit nimic, am tras de vreo patru ori, si dupa am inceput sa tusesc si am aruncat tigara. Nu inteleg cum de multi au dependenta, ca mie nu mi-a mai venit sa fumez din nou O.o.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| LikeGreen a răspuns:

Buna! Tie nu iti place sa fumezi pentru ca este prima data cand tragi dintr-o tigara sau poate nu esti genu care sa fumeze. Unii oameni fumeaza pentru a li se reduce niveul de stres.Altii pentru a se calma.Cunosc multi oameni care fumeaza din prostie.Au incercat odata si nu s-au mai oprit.Aud peste tot"Nu ma pot lasa!"Ooo vai draga da ce serios esti! Nu exista nu pot.Dar exista nu vreau! De obicei persoanele care fumeaza au tendinta de a se da "smecheri"Chiar si la scoala intalnesc persoane fumand.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LikeGreen):

Uite ce-i, am fumat O DATA. O DATA. Eram doar curioasa, si dupa nu am mai dorit straight face.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am fumat 39 ani. La inceput si eu am tusit dar m-a atras si apoi n-am mai tusit. Am ajuns, apoi, la 2 pachete si jumatate pe zi. Tuseam de se auzea in tot blocul. De 4 ani m-am lasat (foarte, foarte greu) si ma simt excelent. Nu mai tusesc dar inca am sputa de culoare gri. Cand ma apropii de cineva si miroase a tutun imi vine sa vomit acum. Ce ti-am spus este in speranta de a nu te apuca de fumat.

| Crissu3005 a răspuns:

Nu inteleg unde este intrebarea.

| LikeGreen a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu, asta zic si eu!

| Crissu3005 a răspuns (pentru LikeGreen):

Nu se numeste prostie, se numeste dependenta oarecum.Este un viciu, si daca asta va fi singurul meu viciu in viata am sa mor linistita.Ca si nefumatoare nu ar trebui sa faci afirmatii cu privire la ceva ce nu cunosti.

| Crissu3005 a răspuns (pentru LikeGreen):

Eu sunt fumatoare dar iti recomand din toata inima sa nu te apuci de fumat!

| HardCore7750 a răspuns:

Ca tragi o data nu e mare lucru, tigara contine o subtanta care te face dependent, pentru a cumpara cat mai multe ca sa castige bani aia care fac tigarile, tigara=dorg

| fcsboy a răspuns:

Dependenta asta nu apare instantaneu, de exemplu daca fumezi 1-2 tigari pe zi timp de 4 -5 luni corpul se obisnuieste cu nicotina, si iti intra in reflex sa tot fumezi. Acuma depinde din ce motiv vrei sa fumezi, daca vrei sa slabesti nu-ti recomand, mai bine te duci la sala de fitness, dans, alergat etc. Si sa nu crezi ca toti baietii au impresie buna despre fete care fumeaza, eu nu le suport happy, eu fumez foarte rar de tot, iar de ceva timp merg la sala si e super ok. Am uitat sa iti spun ca incepatorii in '' ale fumatului'' tin fumul in gat si nu prea e ok, tu probabil l-ai tras in plamani si ca prima data i-ai pus intr-o situatie noua si neplacuta.

| SouLIce a răspuns:

Majoritatea adolescentilor fumeaza doar pentru ca cred ca sunt smecheri daca trag ditr-o tigara
Altii fumeaza doar pentru a se calma si a reduce din stres
Mie sincer mi se pare o prostie tigarile, adica dau bani sa ma omor

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Normal că nu ţi-a venit să fumezi din nou după prima ţigară.
Şi nu-ţi va veni nici după a II-a, a III-a sau a IV-a.
Trebuie să fumezi un timp mai îndelungat, dependenţa intervine atunci când organismul cere nicotina cu care s-a obişnuit o perioadă mai mare de timp!
Reacţia ta e perfect normală după prima ţigară.
Baftă!