Mai lasa deoparte smartphone si pc, iesi din casa si du-te la concerte, petreceri, iesi cu prietenii mai des, gaseste-ti un hobby si interactioneaza cu cei care au pasiuni asemanatoare...
Nu ma descurc deloc la conversatii, am trăit într-o peșteră cu conexiune la net
Pot sta departe de net, pc, etc
Mi-aș dori sa pot socializa mai bine, am impresia ca personale cu care discut sunt plictisite de conversațiile mele, și nu ma descurc sa țin conversația" vie "
Asta nu vine peste noapte...
Poate ai tu o fire introvertita si te exprimi mai putin decat iti doresti.
Cauta niste cursuri de dezvoltare personala.
Nu am timp nici bani pentru cursuri de dezvoltare personala, trebuie sa găsesc alta metoda
Depinde ce iti doresti. Daca socializezi normal, natural, atragi persoanele cu care rezonezi. Procesul acesta autentic dureaza pana da rezultate, dar cand da roade, legi prietenii autentice. Alta varianta ar fi sa socializezi in stil cameleon, astfel fiind capabil sa discuti cu majoritatea. Ii urmaresti cum se exprima, cum gesticuleaza, le analizezi stilul, iti dai seama de subiectele lor de interes si iti schimbi culorile dupa ei. E o forma de adaptare si in plus, cunoscandu-i pe ei si incercand sa-i oglindesti te poti cunoaste pe tine insuti (chiar daca o faci prin antiteza). Teoretic ar fi multe de spus. Mai ramane practicul.
Mergi la diverse cursuri precum cele de dans, la sala(nu de mese, desi si acolo s-ar putea sa mearga) in general locuri cu multe persoane si unde n-ai incotro si trebuie sa intreti o conversatie.
Fa o excursie in padurea mai apropiata cu prietenii si culegeti ghiocei si martisoare!
Trec prin aceeasi situatie. Pana acum vorbeam cu cineva, Acum dintr-un motiv necunoscut imi da seen. S-a intamplat la ultimele 2 mesaje. D.p.m.d.v nu cred ca am gresit cu ceva. Era totul perfect si dintr-o data... dracu' stie. Cred ca nu suntem facuti pentru asa ceva.
Tot incerc sa ma gandesc ca poate trece printr-o perioada mai aglomerata din diferite punct de vedere, totusi o parte din mine imi spune ca odata ce a avut timp sa-mi dea seen putea sa-mi scrie si un raspuns in 5 secunda macar.
Personal ma simt descurajat dupa experienta asta.
E complicat sa te dezvolti pe partea asta. E totul sau nimic. Sfatul pe care as putea sa ti-l dau este "Just do it!". Du-te si vorbeste cu lumea, daca iese bine, daca nu o sa simti putina dezamagire, dar doar asa progresezi si inveti.
Asa te "calesti".
RAY întreabă: