Te înțeleg perfect, atacurile de panică sunt ca niște draci care îți șoptesc cele mai groaznice lucruri fix când ești mai vulnerabil.
Și da, am fost acolo. Am avut și eu atacuri de panică, depresie, nopți în care nu voiam să mai văd ziua de mâine. La un moment dat, eram convins că o să cedez complet.
Ce m-a ajutat? Dumnezeu. Nu vreau să-ți țin o predică, dar doar asta mi-a oferit un sprijin atunci când simțeam că nu mai am niciunul.
Gândește-te că am fost ateu practicant, totuși botezat ortodox! Dar fix înainte să mă arunc, primesc un apel simpatic care m-a oprit! Nu am dispozitia să detaliez, dar acel apel îmi demonstrase că Doamne-Doamne există...
De atunci merg la biserică, mă rog, și crede-mă că asta mi-a schimbat viața!
Acuma mă întreabă useri de pe TPU: de ce termin mesajele cu,, Doamne ajută!"? Nu am timp să le povestesc, dar mă bucur că sunt ortodox!
Poate nu e soluția pentru toată lumea, dar pentru mine a fost o rază de lumină într-un tunel lung.
Acum, legat de tine: atacurile de panică nu te omoară, chiar dacă așa par. E doar corpul tău care intră în modul "luptă sau fugi" și, sincer, cam exagerează.
Ce poți face când ai atacuri de panică:
1. Respiră corect. Inspiră pe nas adânc, ține aerul câteva secunde, expiră lent pe gură.
2. Fii aici, acum. Uită-te în jur, numără obiecte de o anumită culoare, simte textura hainelor tale. Te ajută să ieși din spirala gândurilor.
3. Tu controlezi conștiința, nu ea pe tine!
Și, mai ales, amintește-ți că fiecare zi în care treci prin asta și continui să mergi înainte e o victorie. Nu ești slab, ești uman. Și, crede-mă, vei fi bine.
Sper că te-am ajutat!
Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
MagneB6, SedatifPC, Valeriana.
Fara bauturi energizante.
Ar trebui sa mananci banane si iaurt.