Doar asa informativ, magneziu nu se bea seara.
Ai putea incerca Calmogen sau mergi la un psihiatru si iti da ceva de somn.
Nu da banii degeaba. Magneziul din alimentele vegetale, însoțit de vitamine, antioxidanți și potențatori este cel mai bun.
Reglarea somnului este complexă. Dacă te pui în pat seara la o oră rezonabilă, și stai liniștit cu ochii închiși, aceasta compensează lipsa de somn adânc.
Se poate lua seara, ai auzit de ZMA (supliment pe care îl iau culturiștii înainte de somn care conține Zinc, Magneziu, B6 în cantități foarte mari)? Asta ajuta la crearea unui somn profund și recuperare musculară-oboseală.
Esti sigur ca nu esti stresat? Poate tie ti se pare ca nu esti stresat, dar poate constientul tau este. Eu mereu cand trebuie sa ma trezesc dimineata devreme nu pot sa dorm. De ce? Pentru ca mi-e teama ca nu ma trezesc la timp si intarzii. Degeaba imi pun alarma si ma linistesc spunandu-mi "Hai ca ma scoala alarma nu am de ce sa ma tem", deoarece constientu meu nu se impaca cu ideea asta.
Alta idee ar fi ca pur si simplu nu ti-e somn. Te culci cand iti vine somn sau te culci ca sa stii ca faci acele 8 ore de somn dimineata cand te trezesti? Iar un exemplu pe care l-am simtit pe pielea mea. Pana acum ma culcam la 3 dimineata si ma trezeam tot pe la 3 ziua. De curand trebuie sa ma trezesc la 7 dimineata, deci trebuie sa ma culc mai devreme. Practic ma pun in pat si incerc sa adorm dar... nu pot. De la 23:00 pana la 3:00 sunt destule ore in care eu faceam altceva si organismul meu era obisnuit sa stea treaz, nu sa doarma.
Mai poti incerca sa te deconectezi de absolut tot ce inseamna ecran cu 1 ora inainte de somn. Fa altceva, nu stiu... citeste o carte, stai degeaba si uita-te pe tavan, vorbeste cu cineva ( nu pe telefon desigur ).
Lumina artificiala este vazuta de creier ca lumina naturala ( nu face diferenta ) si el crede ca trebuie sa te tina treaz deoarece esti in mijlocu zilei.
Daca nu dormi noaptea, ia stai tu si toata ziua urmatoare treaz si fa activitati, sa vezi ce o sa adormi cand vine seara.
Ecranul de la telefon are lumina albastra si creierul nu poate produce melatonina, substanta care da starea de adormire.
Depinde ce program ai de obicei, depinde la cât te trezești dimineața.
La cât te pui la somn seara?
Eu zic doar ce stiu de la medic. Magneziu poate produce agitatie daca este luat seara. A, ca pe langa magneziu mai sunt si alte minerale care poate ajuta sau induc stare de somnolenta e altceva, eu vorbeam strict de magneziu.
Terminati cu prostiile astea, tot stam in ultimul timp cu ochii in telefon (afecteaza) dar nu e singurul fact, mai e si viata treaita in Ro, stresul. ca magneziu iti recomand MAGNEROT, si seara poti lua un ceai de tei sau somn usor, asta daca nu doresti calmogen.
anonim_4396 întreabă: