Eu am miopie si mi s-a zis ca trebuie sa port ochelari toata viata. Exista o operatie care se face la 18 ani. Pana atunci trebuie sa purtam ochelarii. Eu una sunt moarta fara ochelari.
Depinde de problema pe care o ai. Eu port ochelari de 4 ani si acum am 14 ani. Nu e asa de rau sa porti ochelari. Sunt si unele dezavantaje dar poate te pot face sa arati mai bine, mai ales la fete . Si e posibil sa porti toata viata daca nu ii porti acum cand dtrebuie. Asa a facut matusa mea. Nu ia purtat la liceu ca a zis ca vor rade colegii de ea si acum ii poarata toata viata si a ajuns la 38 de ani... Nu va rade nimeni de tine sau alte chestii. Chiar daca fac cateva glume pe seama ta nu ii lasa da-le cu flit
Buna,
Iti povestesc acum din proprie experienta. Eu am fost la control la 14 ani, acum 8 ani. Am fost terifiata de ideea de a purta ochelari, vreme de aproape un an nici nu i-am purtat permanent, asa cum ar fi trebuit, ci doar la scoala si acasa.
Am ajuns sa-i port permanent dintr-o prostie, un pariu. pariu facut cu varul meu care spunea ca nu am curaj sa ii port o seara, in oras...hm, am castigat pariul si am descoperit si ce fain vedeam cu ei.
Ideea-i ca nu sunt atat de groaznici precum crezi acum, la inceput.
Si hm, daca nu ii porti acum, s-ar putea adeveri ce ti s-a spus, ca ii vei purta mereu. Cu cat mai mult timp trece in care nu ii porti, cu atat iti vor creste dioptriile.
Asa ca fuguta la un magazin de ochelari si fa-ti o pereche de ochelari.
Nu stiu ce ti s-ar potrivi dupa forma fetei, insa daca ai 11 ani, alege o culoare vesela, precum rosu sau un verde fain. Vor deveni cel mai cool accesoriu al tau daca le dai voie.
Te cred soro...insa mie mi-a spus pana la 24 de ani, si s-ar putea sa se agraveze...eu insa imi ADOR ochelarii, nu stiu daca voi putea sa renunt la ei.
S-a mai spus. depinde de ce afectiune ai la ochi, am purtat si eu de pe la 9 ani, aveam un usor strabism, nu s-a corectat si pe la 12 ani i-am dat naibii de ochelarii, s-a corectat singur defectul, si cand vine vorba de un diagnostic din asta nu e vorba de calcule, e vorba de niste teste cu niste aparate foarte precise, daca ti s-a gasit ceva inseamna ca aia ai, si o sa vezi ca o sa-ti stea bine si cu ochelari