| Andrəi a întrebat:

Ati patit vreodata uneori sa auzi vocii,cum te striga,nimeni fiind in casa,pe strada,vezi lucruri umbre,persoane,dar cand te freci la ochii nu mai sunt? la modul veneam de la antrenament spre casa si ca sa ajung mai repede trebuie sa o iau pe la gardul terenului de sport,o iau pe acolo vad o minge care trece peste gard si cade încet, aud 2 prietenii de ai mei spunând "Ba da si tu in mm mingea" care tocmai cazuse si celalalt zice "Mars dupa ea ca tu ai dat-o" Ma uit dupa ei 2 minute si nu am văzut nicio minge,nicio persoana,i-am sunat, i-am intrebat daca au iesit afara si au spus ca de-abia ce s-au trezit
Ar trebui sa consult un psihiatru? Fara jigniri la modul ala "Ai adhd prostule,schizofrenie, etc"

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aceasta se numește o halucinație, sau o viziune.
Chiar dacă se numește așa, iar unii spun că acesta este un semn de boală, să nu te sperii și să nu interpretezi ca un semn rău.
Sunt mai multe interpretări posibile.
Una din ele care mi se pare mie mai plauzibilă, este următoarea.
Venind de la antrenament, creierul tău era obosit.
Nu era nimeni pe stradă. nici în jur, ca să facă creierul să fie alert.
Atunci creierul tău a hotărât să se relaxeze chiar și pentru câteva momente. Creierul se relaxează cel mai bine când visează. Atunci o parte a lui a trecut pe regimul de somn cu vise. Și ai început să visezi. Iar visul se petrece pe un ecran interior.
Dar dta aveai ochii deschiși. Atunci creierul tău a suprapus cele două scene, cea de afară, cu cea din vis, și dta ai văzut scena suprapusă, afară. Toate erau în creierul tău, și mingea și vocile, și gardul și toate, suprapuse.
Când visul s-a terminat. ai trecut iar pe regimul cerebral de veghe, te-ai trezit complet.
Dar pentru că ți-a rămas amintirea vocilor și mingea ( de pe ecranul interior) a dispărut brusc, te-ai speriat de acest hocus pocus preparatus, de această magie. Fenta ți-a făcut-o propriul creier, care era obosit.
Dta când ai verificat ce fac prietenii, te-ai speriat că ai trăit un eveniment ireal. Dar asta se întâmplă în orice vis de multe ori într-o noapte. Visele trec cu noaptea.
Dar ceea ce ai pățit dta, s-a întâmplat dee nenumărate ori cu mulți oameni până acum. Ei nu știau cum funcționează creierul uman pe atunci. Și ca să explice, că și lor le-a fost frică, când au văzut mingi care dispar în senin, sau au vorbit cu oameni pe care îi știau morți, ca să poată scăpa de frică, au inventato lume, lumea cealaltă, de unde vin mingi fantastice și oamenii morți. Și i-au spus lumea cealaltă, unde sunt forțe și spirite puternice, rele, necurate.
Astfel, dacă aceste evenimente halucinatorii se repetă des, dacă îți strică viața, poți merge la un medic să se uite cu un aparat să vadă dacă ceva este în neregulă cu creierul tău. Dacă nu, nu ai de ce să te îngrijorezi.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca intrebarea este serioasa, ai probleme medicale
Am citit ceva articole in care scria ca lipsa de concordanta dintre emisfera stanga si emisfera dreapta a creierului, cauzeaza ca anumite ganduri sa fie percepute ca si cand o alta persoana le-ar spune.

| Donsavas a răspuns:

Oboseala,stresul excesiv sau drogurile pot dauna creierului. Hrănește l cu mâncare sănătoasă, dormi corespunzător și evita situatiile stresante! Oricarui om normal i se poate întâmpla. Se numeste episod psihotice si nu duce automat la schizofrenie si nu are treaba cu adhd. La psihiatru mergi dacă persista, după ce discuți si cu un psiholog eventual.

Răspuns utilizator avertizat
| Donsavas a răspuns (pentru costinvlad490):

Astea sunt idei delirante. Nu exista alta realitate.