Da! cu tetanosul nu e de joaca. Doctorii recomanda sa faci antitetanos, chiar si cand cuiul nu era ruginit.
Eu zic sa nu risti. Mergi la doctor fara teama!
Buna SavaSava!
Nu inteleg de ce nu vrei sa-ti faci antitetanosul! Ti-e frica, e departe de tine spitalul, sau ce? Du-te, chiar daca acum ai impresia ca nu ai nimic! Acolo, au patruns niste bacterii, care se vor duce mai in profunzime, si-ti vor creea infectii. De ce sa stai cu niste corpi straini in corp, cand poti =gratis= sa-ti faci o injectie! Curaj, acum o luna si jumatate, pe mine m-a muscat un caine si a trebuit sa mi se faca si antitetanosul si 5 injectii antirabice....deci, la tine... e floare la ureche! Hai du-te si sa ne spui ca e totul ok, promiti!
DA! E naparat sa fci aceasta injectie, adica se poate infecta si sa iti taie piciorul, spun asta din propia experienta adica si tata a stat cu el numai o zi si i s-a infectat atat norocul ca nu ia taiat piciorul!
Dar ce "decizie" inteligenta ai luat! Mai ai frati pe-acasa?
Cat sa fii de medieval incat sa NU faci antitetanos dupa ce te intepi intr-un cui RUGINIT?
Buna!
Poti dezinfecta rana. Incearca rivanol sau apa oxigenata. Apoi, pui comprese cu bitter suedez sau seva de la rostopasca. Te va ustura, dar iti va trece rana.
Bafta!
Cand eram mai mica, mi-a intrat un cui ruginit in picior si am dezinfectat rana si am procedat cum am scris mai sus. Nu am facut antitetanosul si am supravietuit.