| Andreea_Deea_1999_quMo a întrebat:

Auziti, ce-i cu microbii din ziua de azi de nu cedeaza asa de usor nici la antibiotic? Acum o luna m-am imbolnavit rau, aveam dureri de muschi, infectie pe amigdale si o tuse oribila care nu m-a lasat sa dorm bine de nopti in sir, m-am tratat cu antibiotic, dar tusea nu cedase, la 2 saptamani dupa aceea oboseam de la tuse si gafaiam de la ea, m-a ascultat medicul la plamani si s-a uitat in gatul meu, nu aveam nimic la plamani, dar aveam putina inflamatie ramasa in gat, iar acum dupa ce am facut tratament cu alt antibiotic pentru tuse nu l-am mai putut lua dupa aceea fiindca am avut reactie urata de la ficat din cauza lui. Mi-a mai ramas putina tuse acum, dar tot naspa suna. Imi puteti recomanda un tratament naturist puternic pentru tuse, va rog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Antibioticele luate in exces pot duce la rezistenta la ele. Un prost obicei al romanului pe care l-am observat, e sa iau medicamente in prostie pentru orice.

O chestie care te-ar putea ajuta cu tusea si natural:
Cumpara o ridichie mare(neagra), spal-o bine, apoi usuc-o. Taie partea superioară, ca un capac, după care îndepărtează cu un cuţit interiorul ridichii. Pune două linguri de miere. Acoperă ridichea cu partea decupată şi las-o să stea aşa peste noapte.
Bea acel suc pe care ea il lasa

8 răspunsuri:
| Andreea_Deea_1999_quMo explică (pentru anonim_4396):

Multumesc frumos!

| capsunelcox a răspuns:

Depinde

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Andreea_Deea_1999_quMo):

Cu drag!

| TimberWolf a răspuns:

Spalatul intensiv pe maini, purtatul mastii, desinfectarea obsesiva, etc. toate astea duc la un sistem imunitar slab si inutil in fata virusilor si bacteriilor, iar antibioticul are nevoie de sistemul imunitar ca sa omoare bacteria respectiva.
Sistemul imunitar ca si sistemul muscular are nevoie de antrenament constant sa ramana in forma.

| Furnicuta000 a răspuns:

Antibioticul doar ajuta organismul sa lupte cu infectia dar principalul factor e imunitatea ta, daca organismul tau face fata mai bine o sa isi faca si antibioticul treaba mai repede

| ioana748 a răspuns:

10 nuci sparte putin, o ceapa mare cu tot cu foi, taiata jumatate, lasate sa fiarbă intr-un litru jumatate pana ajunge lichidul la jumatate. La final 300 grame miere. Se bea acest sirop cate putin la cateva ore. De obicei tusea se retrage din prima zi.

| Mindfulness a răspuns:

Se numesc microbi recalcitranti

| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca nu toti microbii se distrug cu antibiotic, iar antibiotcul luat dupa ureche nu face decat sa afecteze sistemul imunitar si atunci este usor sa te imbolnavesti.

Iti trebuie tratament pentru fortificarea sistemului imunitar si sub nici o forma sa nu mai iei antibiotice.
Tusea trece cu pastile de calciu lactic!