| fetitaCUPiscoturile a întrebat:

Azi am fost muscata de un caine vagabont care sta de ani de zile la bloc! Am fost la spitalul de urgente constanta si dupa 1 ora de asteptari mi-au spus ca ei nu fac anti rabic ci doar anti tetanos! Am refuzat si am plecat. Acuma nu stiu ce sa fac sa ma duc la spitalu de boli infectioase sau sa raman asa. Cainele il cunosc de ani de zile si nu prea as crede ca e turbat, cum pot sa mi dau seama daca e sau nu! are ceva daca mai astept o zi si ma hotarasc maine sa fac anti rabicul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| spxinsane a răspuns:

Cel mai indicat este sa mergi in aceeasi zi sa iti faci vaccinele.
Cel putin anti-tetanos trebuie, sa nu se infecteze.

Poti sa mergi la boli infectioase si sa faci acolo si le spui ca vrei si anti rabic.

Cu lucruri de gen nu este de gluma si nu trebuie asteptat prea mult

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu iti poti da seama in timp util daca cainele este turbat sau nu. Cand iti vei da seama, daca e turbat, va fi prea tarziu pentru tine.
Sansele sa fie turbat sunt foarte mici, dar daca este turbat si nu faci vaccinul, vei muri cu certitudine. Asadar, mergi si fa-ti vaccinul cat mai repede. Se poate si maine dimineata, fara riscuri suplimentare. Sper ca ti-ai facut antitetanosul, fiindca riscul de tetanos este mult mai mare (cainele nu va avea semne de boala, fiindca prezenta germenului in gura lui nu-l imbolnaveste). Si de tetanos se moare 100%.

| MissYouToo a răspuns:

Cu cat te duci mai repede la spital, cu atat e mai bine. Ce rost are sa mai astepti? Vaccinul nu se face doar pentru ca ar fi cainele turbat, sunt si alte lucruri implicate. Sfatul meu e sa nu astepti si sa te duci la spital! Bafta!

| chibiusa a răspuns:

Anti rabicul se face in maxim 72 de ore de la muscatura asa ca inca esti ok

| fetitaCUPiscoturile explică:

Acuma e tarziu nu ma mai duc la spital! Maine seara dupa program o fii prea tarziu? Eu as face doar cel anti rabic nu si anti tetanos. Precizez ca nu a curs sange deloc, m-a muscat prin blugi!

| fetitaCUPiscoturile explică:

Eu nu va inteleg de ce imi tot recomandati sa fac tetanosul! Din ce am intrebat, tetanosul se face cand te intepi in cuie sarme ruginite, nicidecum muscatura de caine!
Nu am auzit pe nimeni sa faca anti tetanos pentru muscatura de caine. Maine o sa ma duc la doctor sa fac anti rabic si sa ma lamureasca si cu anti tetanosul!

PS. O sa va dau funda cand o sa mearga sistemul momentan nu apar funde!

| DerFinne a răspuns:

Incearca la spitalul de nebuni! iti fac aia anti turbare si calmantewinking sa-mi spui si mie cum a fost laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca i ai dat turbarea bietului caine))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O_O OMFG
Du-te la spitalul de boli infectioase urgent!
Pa-pa.
Multa sanatatehee hee

| Asdfghjklasdfghjkkl a răspuns:

Du-te la boli infectioase.du-te undeva ca nu e bine sa stai asa...sincer du-te

| blajsb a răspuns:

Si eu am patit ca tine am fost muscat de un cain chiar daca nu era vagabond. la spital am fost la sectia infectioase in aceeasi zi bine nici eu nu vroiam in acceasi zi dar a trebuit si nu m-am dus la urgente ci la boli infectioase ca acolo iti face! nu te doare deloc pe moment! succes si sa te faci bine!

| KhalDrogo a răspuns:

Da,chestiile astea se fac cat de repede, maxim 8 ore stiam eu,deci fa macar tetanosul,foarte putin probabil cainele sa fii avut rabie,sansele sunt mici, dar poti sa te stresezi daca nu faci nimic, o zic din proprie experienta.