Dezinfecteaza cu rivanol si daca cumva ai in casa praf cicatrizant-cicatren, sau poti folosi si unguent de galbenele.
Uite ceva tratamente naturiste pentru arsuri, lovituri, julituri si vanatai :) :
Arsuri:
* Galbenele - unge zona afectata de cateva ori pe zi cu unguent de galbenele. Inlatura durerea si vindeca rapid.
* Miere - unge arsura de doua ori pe zi.
* Morcov - rade un morcov si pune-l sub forma de cataplasma pe zona afectata. Potoleste arsura si impiedica formarea de basici.
* Patlagina - frunzele acestei plante ajuta la regenerarea rapida a tesuturilor daca le pui proaspete pe rana sub forma de cataplasme.
* Sunatoare - uleiul preparat din aceasta planta este un excelent cicatrizant. Pune cateva picaturi pe piele si maseaza zona usor.
Taieturi si julituri:
* Lamaie - sucul de lamaie ustura, dar e un bun dezinfectant. Prepara comprese cu el si pune-le pe rana.
* Tataneasa - este cel mai minunat cicatrizant. Maseaza zona cu putin unguent preparat din aceasta planta.
* Galbenele - fac casa buna cu tataneasa. Sunt cicatrizante si antiinfectioase de exceptie folosite sub forma de compresa sau unguent.
* Levantica - fa bai locale cu infuzie. Este antispetica.
* Ceapa - ia pielitele subtiri de ceapa si aplica-le pe rana.
Vanatai:
* Frunze de varza - inainte de a le aplica pe lovitura, incalzeste-le in putina apa. Tine-le pe piele cateva ore. Din cand in cand schimba foaia.
* Otet de mere - fa o compresa din otet diluat in apa foarte rece si pune-o pe piele. Va limita cu siguranta proportiile dezastrului.
* Arnica - aplic-o pe piele sub forma de unguent. Poti prepara si comprese din infuzie, in care ai pus si cateva cuburi de gheata.
* Patrunjel - toaca marunt patrunjelul. Intinde-l apoi pe piele, pune deasupra o fasa, strange bine si las-o sa actioneze cateva ore.
[ http://www.mami.ro/familia-ta/sanatate/tratamente-cicatrizante.html ]
Eu folosesc in general alifie de galbenele si tinctura de propolis pentru orice fel de rana si obtin, de fiecare data o vindecare mai rapida.
Dezinfecteaza rana, apoi o crema calmanta/cicatrizanta. si eventual un control la medic.
Bună.
Curăță plaga (rana) cu apă oxigenată și pune un pansament steril uscat pentru a o proteja de o eventuală infecție.
Dacă nu se umflă și nu prezintă roșeață locală, durere vie reiei procedura mai sus menționată pentru încă 2 zile.
După această perioadă de timp, lași rana nepansată. O cureți tot cu apă exigenată și dai cu un unguent antiseptic (se găsește la farmacie) pentru a preveni crăparea pielii lezate.
Sănătate.
Pa, pa.
Eu am avut o mik mare cazatura cu un scuter... aveam 50h... si din fericire am scapat doar cu cateva julituri si vanatai destul de "reusite"ce mai mare julitura e pe soldul stang spre abdomen. de 2 zile madau cu praf cicatrizant si apoi dupa vreo 10 min imi pun pansament dar... nu se vede nici un rezultat rana e al fel k in prima zi dupa cazatura... la doctor nu mam duc pentru ca e in concediu... si na... nu stiu ce sa fac... de obicei juliturile treceau repede si durerile de asemnea... dar acum. parca e din ce in ce mai aiurea. dim cand ma trezesc sunt amortita si ma doare tot corpul... oare chiar trebuie sa ma vada un doctor? daca se poate sa-mi raspuns candva black_eyes182007@yahoo.com e bine venit ori ce sfat!