Nu cred ca te-a muscat pana in stratul adipos, dar dezinfecteaza rana cu miscari din interior spre exterior, aplica un bandaj si in cazul in care se invineteste o portiune mare mergi la spital.
Nu stiu sigur cat m-a muscat dar a ajuns la un strat alb si un prieten mi-a spus ca este grasimea. ma scuz in caz ca am gresit.
In primul rand e foarte cretin prietenul tau, se poate infecta rana.Am citit undeva o stire din vremea razboaielor Daco-Romane, un sultan a decapitat un rival si apoi luandu-i capul sa i-l duca regelui, acesta l-a muscat de picior, mergand zile in sir pana in sat cu rana la picior infectata, a murit pe drum din cauza bacteriilor.Si-am incalecat pe-o șa si v-am spus povestea mea.
Cel mai bine ar fi să mergi la medic, ca să-ţi dezinfecteze rana, să o bandajeze şi, eventual, să-ţi prescrie nişte antibiotice.
Ce prieten flămând ai... Data viitoare dă-i ceva de mâncare, ceva ce nu face parte din tine.
Normal ca a murit, pe vremea razboaielor daco-romane, adica in urma cu peste 1500 de ani, igiena era aproape inexistenta si zeci sau chiar sute din medicamentele pe care le avem la dispozitie in ziua de azi nu existau atunci. Da, a murit asa cum multi altii, extrem de multi chiar, mureau de la simple zgarieturi, comparativ cu cei care mor din astfel de cauze in prezent. Ce naiba ti-a facut medicina moderna de ai citat o sursa care povesteste intamplare de acum aproape 2000 de ani? Scuza-ma, sper ca nu ai luat-o personal, dar nu m-am putut abtine.
Si ca sa raspund la intrebare, daca nu ti-a dat sangele, inseamna ca nu a ajuns la grasime, deci nu trebuie sa te stresezi ca ai luat ceva de la el, probabil nici nu se va infecta. Dar ca sa fii sigur, pune niste apa oxigenata/spirt pe rana si niste baneocin crema/pudra (contine niste antibiotice slabe care previn infectia) peste rana. Daca nu ai baneocin orice alta crema este suficienta, iar apoi pune un plasture sau un bandaj.
Daca ai sangerat exista posibilitatea sa iei orice boala pe care o are prietenul tau. Daca avea o rana in cavitatea bucala ori a sangerat in momentul muscaturii, poti lua orice boala transmisibila prin sange, inclusiv boli cu transmitere sexuala. Daca nu avea nicio rana si nu a sangerat poti lua orice infectie de la el, poti face hepatita b, poti lua stafilococul auri etc. De asemenea in cazul in care pielea a fost distrusa si ai sangerat sansele ca rana sa se infecteze cresc. Oricum, trateaza rana la fel ca si in primul caz, dezinfecteaza, pune niste crema (in cazul asta baneocin ar fi preferabil deoarece riscul de a avea o infectie creste) si acopera rana. Daca poti, eventual, in cazul in care ai sangerat, dupa ce iti trece poti face niste analize.
Daca dupa doua, trei zile inca nu iti trece si simti caldura in jurul ranii, te doare, te ustura si simti ca iti pulseaza inseamna ca s-a infectat. In cazul asta o vizita la medicul de familie ar fi indicata pentru a-ti prescrie niste antibiotice.
Am vrut sa sperii putin pe l0killer sa vada ce prieten prost crescut si sălbatic are., o seara buna!