| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios a întrebat:

Banuiesc ca am frenulum breve (fren penian scurt). Am sensibilitate foarte mare in gland. Pielea nu o pot trage decat pana sub baza glandului, cu dificultate. Am cautat mult si singurul raspuns pare a fi fren scurt. Aveti cumva idee cam cum decurge si cat costa in medie? In plus, cum decurge in general o vizita la urolog? Am 19 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Cu trimitere de la medicul de familie, este gratuita.

| jj7700 a răspuns:

Daca ai frenul stramt trebuie operat, altfel iti va provoca disconfort si posibil durere in timpul sexului.

Ca operatie, poti ori face frenuloplastie, ori circumcizie.

Frenuloplastia este o operatie mai putin practicata ce implica sectionarea frenului in cateva locuri pe lungimea sa cu scopul de a il alungi. Greu de estimat un cost intrucat nu prea se face - este o interventie de nisa.

Mult mai comuna este circumcizia care te rezolva prin indepartarea frenului impreuna cu preputul si previne orice probleme de tip fimoza/fren scurt pe viitor. Costul este undeva la 2.000 - 3.000 lei daca mergi la privat si o gasesti in mai toate orasele mari ale tarii, fiind o interventie bine cunoscuta si eficienta.

| NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios explică (pentru jj7700):

L-am vizitat, mi-a prescris o crema Nidoflor si o lotiune Lactacyd. Totusi lotiunea este pentru vagin, deci prin urmare nu am idee cum se foloseste si de spus nu mi-a spus nimic, mi-a spus ca pun crema pe gland DESI MA DOARE INGROZITOR CAND IL ATING. Cred ca nu m-a luat in serios

| jj7700 a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Ti-a dat antibiotic si sapun pentru vulva, dar car presupun ca merge si la penis. Pare ca a suspectat o infectie. Te doare glandul oriunde il atingi sau doar la fren?

Orice parte din gland, inclusiv pielea de sub el

| jj7700 a răspuns (pentru NuAmNicioIdeeDeNumeVorbescSerios):

Suna a infectie/candidoza a glandului. Nu are nicio treaba asta cu frenul scurt. Ai grija sa decalotezi zilnic in dus, spala-l cu apa calda si Lactacyd. Dupa usuca usor cu prosopul, pui Nidoflor si il lasi asa peste noapte. Daca in 7 zile nu iti trece, mergi iar la medic.

Nu neg ca nu ai probleme si cu frenul, dar aia e problema secundara si nu duce la infectii sau dureri in orice alta zona decat cea a frenului insusi si si acolo ar trebui sa te jeneze doar la decalotare completa.

Rezolva infectia mai intai si dupa poti vedea si ce e cu frenul. E ca si cum te stresezi acum ca nu iti merge aerul conditionat la masina, dar de fapt ai radiatorul spart si motorul merge sacadat si scoate fum mult. Degeaba te stresezi de problema mica daca nu o rezolvi pe cea mare mai intai.

Nu il pot atinge cu prosopul sau absolut nimic altceva, il tin decalotat pana se usuca si aplic dupa. Nidoflor pun un strat destul de gros, altfel ma doare cand il intind.