| GulDan a întrebat:

Beau 3 cani de lapte intr-o zi, 3-4 zile pe saptamana..de mult timp.

Crede-ti ca ma v-a afecta? momentan n-am nimic.
Majoritatea zic ca laptele face rau... dar daca e natural face rau?

PS:il beau pentru proteine deoarece parintii mei nu prea cumpara carne mereu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| bogz a răspuns:

Eu beau si 1 litru-2 pe zi uneori.

| Cosmin86 a răspuns:

Lapteole are 3.2 % proteine... adica din 3 cani obtii FOARTE PUTINE.

Alte surse nu mai ai? Branza, migdale, nuci, mazare, fasole, linte, naut, oua?

Branza are 22 % proteine... laptele 3.2 %.

Deci branza are de aproximativ 7 ori mai mult, ca exemplu.

| GulDan explică (pentru Cosmin86):

Da mananc si branza stai linistit happy cam la fel de multa sa zic laughing da mananc si ouo, fasole, mazare, carne(o sa incerc mai des)
Motivu care beau lapte ca imi place cu ciocolata calda sau mananc si la micu dejun cu cereale.

| TMNT2013 a răspuns (pentru Cosmin86):

Din o cana de lapte iei 10g de proteine...Deci din 3 cani iei 30g, mie nu m-i se pare putin din unele shake-uri proteice iei si mai putin.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TMNT2013):

Cate gr de lapte sunt intr-o cana de ai calculat 10 gr de proteine?

| TMNT2013 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da ai dreptate o cana de lapte are 300ml si are doar 10g de proteini.

| FatUglyVirgin a răspuns:

Laptele are calciu nu proteine cum ti-a spus si cosmin

| EaEmma a răspuns:

Buna!
Cu totii bem lapte in fiecare dimineata cand luam cea mai importanta masa a zilei: micul dejun. O cana de lapte contine 300 de mg de calciu, iar consumul zilnic recomandat este de 1000 de mg pe zi, aceasta fiind cantitatea maxima pe care o absorb oasele.n cazului consumului excesiv, corpul este supus unui risc de hipercalcemie, iar cei aflati in aceasta situatie se confrunta cu simptome precum greata, pierderea poftei de mancare, slabire musculara si dureri in oase. Netratata, hipercalcemia poate conduce la ulcer peptic, hipertensiune arteriala, pietre la rinichi si inclusiv, depresie.
http://www.bzi.ro/ce-se-intampla-daca-bei-prea-mult-lapte-419452

| Imstrong a răspuns:

Nu,nu face rau.
Dar sa mai reduci din el big grin
O zi buna happy

| deliqventa13 a răspuns:

E bine sa bei lapte, dar te sfatuiesc sa il fierbi, asta daca e bio, daca e de la magazin bea-l asa, nu prea e bun dar merge.

| DellyDell a răspuns:

Nu face rau daca e cumparat de la surse sigure, medii igienice si daca e fiert, in caz contrar poti face o toxi-infectie alimentara. Eu zic totusi sa mai reduci din el.

| Andrei_Daniel_1997_X4d8 a răspuns:

Nu vreau sa te sperii dar poti face cancer de prostata ( daca esti baiat ) daca esti fata poti face cancer la vezina. funda?

| GulDan explică (pentru Andrei_Daniel_1997_X4d8):

Dar fac si sport intens oare are alt efect?

| Andrei_Daniel_1997_X4d8 a răspuns (pentru GulDan):

Cu totii bem lapte in fiecare dimineata cand luam cea mai importanta masa a zilei: micul dejun. O cana de lapte contine 300 de mg de calciu, iar consumul zilnic recomandat este de 1000 de mg pe zi, aceasta fiind cantitatea maxima pe care o absorb oasele.

In cazului consumului excesiv, corpul este supus unui risc de hipercalcemie, iar cei aflati in aceasta situatie se confrunta cu simptome precum greata, pierderea poftei de mancare, slabire musculara si dureri in oase. Netratata, hipercalcemia poate conduce la ulcer peptic, hipertensiune arteriala, pietre la rinichi si inclusiv, depresie.

In plus, lapte contine carbohidrati, responsabili cu furnizarea de energie, dar si cu cresterea nivelului de zahar in sange, astfel incat persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, nu le este recomandat sa consume mai mult de o cana pe zi. Mai mult decat atat, laptele este bogat in calorii, fiecare cana cu lapte continand aproximativ 150 de calorii, informeaza. Funda acum?laughing

| Horea_Marcut_1993 a răspuns:

Nu are nimic pentru ca si eu beau 3 sau 4