| Invictusman a întrebat:

Bună.
A avut careva hipotiroidism?
Cum se manifesta? Cum îmi pot da seama fără sa fac analize ca sufăr de hipotiroidism? Nu reușesc sa slăbesc deloc de o vreme încoace ba chiar ma tot îngraș.
Ce simptome ai în hipotiroidism? happy
Acord fundă

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DanielVălean a răspuns:

Hipofuncția tiroidiană duce la consecințe variabile
în funcție de vârstă. Dacă survine la copilul mic, se
produce o încetinire a dezvoltării somatice și psihice care poate merge până la cretinism. Dacă survine la adult, se produce doar o diminuare a atenției, memoriei și capacitățiide învățare. Indiferent de vârstã, procesele energetice sunt reduse, metabolismul bazal este scăzut, iar țesuturile sunt îmbibate cu un edem mucos (mixedem), pielea devine uscată, îngroșată, se
produce căderea părului, apare senzația de frig.
Mixedemul este rezultatul hipotiroidismului la adult și afectează echilibrul hidroelectrolitic, provocând edem și creșterea volumului sangvin, urmat de creșterea presiunii sangvine. Simptomele de mixedem includ:
scăderea metabolismului bazal, letargie, tendința de creștere în greutate. Beneficiază de terapie cu hormoni de substituție.

2 răspunsuri:
| PetraMath a răspuns:

Bună! Nu știu dacă te va ajuta cu ceva răspunsul meu, dar am aceeași problema. Ma îngraș indiferent de ce mănânc, deși consum pana în 1400 kcal pe zi și fac exerciții acasă plus 3 zile pe săptămână sala. Am crezut și eu ca am probleme cu tiroida, dar în urma ecografului și a analizelor s-a constatat ca nu am. Îți recomand să mergi la un doctor endocrinolog sa îți facă o consultație, ecografie plus analizele pentru sânge șamd pentru ca uneori ies doar în sânge. Eu am programare și la nutriționist, apoi la psiholog (cică e recomandat). Sper sa reușesc sa slăbesc pentru ca e un chin psihic în primul rand și îți doresc și ție noroc.

| Invictusman explică (pentru PetraMath):

Poate ai ficatul mărit și asta poate fi o cauza.
Mersi de răspuns happy