| Anonim2htqbf a întrebat:

Buna, acum 3 luni am fost la donat de sange pentru prima data ( facusem 18 ani, si asteptam acel moment de mult pentru ca stiam ca pot salva viata unei persoane). Peste doua saptamani vreau sa merg din nou dar bunicul meu spune ca nu e ok sa donez sange pentru ca dupa un timp mi se va aduna sangele si imi pusca venele pe creier. Voi ce parere aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este foarte sanatos sa donezi sange, iti va menstine multa vreme tensiunea normala. Cred ca bunicul tau nu e medic si doar face glume neintelegand deloc despre ce este vorba

| anonimg a răspuns:

In primul rand da-mi voie sa te felicit pentru gestul tau.
"Se recolteaza sange persoanelor sanatoase, cu varsta cuprinsa intre 18-60 ani, la un interval de minimum doua luni intre donarile de sange total, fara a depasi 5 donari pe an pentru barbati si 4 donari pe an pentru femei."
Sursa: centrul de transfuzie sanguina Bucuresti:
http://www.ctsbucuresti.ro/informeaza_te.html

Deci trebuie sa existe doua luni intre doua donatii.
Intra pe site-ul respectiv si vei gasi mai multe informatii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E clar ca bunicul tau nu are nicio pregatire medicala si isi da cu parerea in lipsa de ocupatie

| darrio2007 a răspuns:

Nu are dreptate bunicul tau. Mergi si doneaza, daca asa te simti bine moral.

| Anonim2htqbf explică (pentru darrio2007):

Ma simt foarte bine in momentul in care donez, sa stii ca salvezi viata cuiva iti da o fericire sufleteasca care nu poate fi descrisa in cuvinte!
O sa merg sa donez in continuare happy

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonim2htqbf):

E bine ce faci, numai sa nu ai probleme cu organismul tau.
Succes!