| mady1203 a întrebat:

acum 5 zile am facut o punctie lombara si am foarte mari dureri de cap nici nu ma pot ridica din pat, oare e normal? si dupa cat timp am voie sa fac efort? astept un raspuns ..va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Celcareajuta a răspuns:

Pf...deci legatura "cur-cap" sta cam asa:
ti-a bagat acu la punctie ca sa iti ia lichid din maduva (sau altceva, in fine nu asta e important.) luand lichid din canalul vertebral, intreaga coloana sufera, coloana care, spre deosebire de cea a lui Brancusi nu se duce la infinit, se opreste la nivelul capului. Scotand lichid se modifica anumite presiuni... care, culmea au repercusiuni la nivelul capului, pentru ca, din nou culmea, coloana e in stransa legatura cu capul (bineinteles vorbim la nivel nervos SNC maduva spinarii- cai ascendente cai descendente- old school Pitagora stiti voi). Lichidul, avand consistenta lichidiana are tendinta sa respecte legea marului (adica daca il arunci cade) deci si prin urmare atunci cand iti arunci in stanga (femei) si in dreapta (pe toate sa le iei ) capul, miscarile la nivelul senzorului tau gyroscopic iti cam agita lichidul prin canalul vertebral ceea ce da durere de capatana! Corpul isi reface lipsa asta ce ti-a fost extrasa la punctie in timpi diferiti pentru persoane diferite pentru ca nu e asa, suntem o adunatura de variati! Asa ca stai linistita, mai asteapta cateva zile si nu intra in panica! daca ne prezentam toti la doctori neinformati cand totul e gratis pe net o sa ocupam timpul domnilor doctori si implicit, prin neimplicarea lor, vom ocupa poate si timpul unor preoti.

5 răspunsuri:
| Celcareajuta a răspuns:

E normal! asteapta 10 zile si vezi cum te simti (recuperarea depinde de la un organism la altul)

| neutrino a răspuns:

Nu este normal, motiv suficient pentru a merge la un medic.

| mady1203 explică (pentru Celcareajuta):

Si cam dupa cat timp as avea voie sa fac efort? ma refer la gym big grin capu nu ma mai doare acum doar spatele dar nu asa rau happy

| Celcareajuta a răspuns (pentru mady1203):

Nu stiu sa iti dau un timp exact. Eu as astepta 30 de zile (asa sunt eu mai conservativ) si as incepe usurel happy acu fa lucruri banale, plimbari, o minigimnastica de dimineata

| Alexandrov_Blanche-Gabriela_1986 a răspuns:

Buna, cât timp te a ținut durerea de cap? La mine sunt deja 6 zile si sunt blocată la pat cum ma ridic începe sa ma doară in partea superioară frunte ochi ceafa atât de tare încât trebuie sa ma așez pe spate si durerea se ameliorează! Nu știu cât trebuie sa mai stau așa înnebunesc sa stau in pat!