anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum cateva sapt am avut niste dureri resimtite la urechea stanga (am doua carii).am crezut ca e curent..am.luat nurofen, solpadeine si otis la recom. Farmacistului. Nu am fost la medic..deoarece nu am. unde sa merg nu sunt in oras. Voi merge sapt viitoare. Acum de vreo saptamana..simt durerea la.masea jos. Plus toata jumatatea stanga a danturii de sus..plus.dureri de tampla..si crestetul capului. In Special noaptea..ar putea fi sinuzita maxilara? Va rog frumos ajutati-ma cu pareri.sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ashlee a răspuns:

Din ce spui tu, e foarte probabil ca acele carii au ajuns la pulpa dentara ('nerv', in limbaj popular). Asta inseamna ca ai infectie la radacina acelor dinti. Infectia se trateaza prin efectuarea tratamentului de canal (eliminarea pulpei dentare infectate si umplerea canalelor cu un material special). Daca dintii sunt molari (masele), de obicei, se aplica peste ei si coroane dupa tratamentul de canal pentru a-i proteja de fracturi (ce pot fi cauzate de fortele masticatorii mari din acele zone).

3 răspunsuri:
| anni2334 a răspuns (pentru ashlee):

Multumesc frumos pentru raspuns!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anni2334):

Cu placere!

| anni2334 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aceasta procedura este dureroasa?