Pai, mie m. i s epare foarte normal sa te te epilezi si sa te pensezi, doar de la varsta asta esti domnisoara nu? Nu poti sa mai iesi pe trata cu parul pe picioare de 3 cenimetrii cand ai 12 ani. arati ca la 5. Cu sprancenlene mai merge dar parul de pe picioare trebuie urgent indepartat! Incerca sa ii vortbesti calm mamei tale si incerca sa o faci sa inteleaga ca nu esti mica pentru asa cvea! Daca fete de la tine din clasa s-au epilat, le poti da drept exemplu` mamei tale. Eu m-am ras pe picoare la 11 ani si m-am pensat la 13.
Deocamdata esti mult prea mica ca sa iei decizii legate de corpul tau. Responsabilitatea apartine parintilor tai si ei decid lucrurile astea. Fiindca daca vei avea o problema de sanatate, de exemplu, nu iti vei plati singura asistenta medicala, ci vei apela la ei. De asemenea, nu iti castigi singura mancarea sau restul cheltuielilor.
Nu stiu cat de implicata esti tu in treburile casei, dar presupun ca desi te crezi mare, inca nu te ocupi integral de necesitatile tale (ma refer la treaba in casa) gen spalat, calcat, gatit, facut piata. Pana macar vei face astea pentru tine, iti asculti parintii.
In plus, ei au dreptate. La varsta asta nu se uita nimeni la sprancenele tale si nici la picioarele tale, esti o fetita de 13 ani. La varsta asta, conteaza numai cat de politicoasa, inteligenta, silitoare si harnica esti. Ocupa-te intens de aspectele astea, fiindca astea sunt importante si conteaza. Pentru sprancene va veni vremea ceva mai tarziu. Nu ar trebui sa te primeasca la scoala pensata sau machiata, asa ca nici nu e cazul sa o faci. Nu te gandi ca la 13 ani esti domnisoara, fiindca asta este o prostiuta de fetite imature si prea putin inteligente. La 13 ani esti o scolarita si un copil care trebuie sa-si asculte parintii. Daca nu esti capabila sa faci aceste lucruri foarte bine (adica sa fii scolar si copil ascultator), atunci inseamna ca mai ai de munca.
Nici eu nu m-am pensat si epilat la 12 ani, nu te supara dar este cam prematur sa faci chestiile astea. Ai mai putea astepta cativa ani.
Anisoara draga, mama ta are dreptate! Tu esti frumoasa asa cum esti. Ar fi frumos din partea ta sa fii cuminte si ascultatoare.
Uita-te la mine : vezi ce frumos m-am facut daca mi-am ascultat parintii?
.buna.eu am 12 ani si poti sa ii spui mamei tale ca este normal la varsta ta sa te pensezi.nu mai sunt vremurile ei.acum ai nevoie de asa ceva. eu ma pensez de la 11 ani la salon unde am mers cu mama mea! deci. e ceva normal
Frate cum sa nu fi de acord sa te pensezi
mai sunteti si fete ) e normal sa te pensezi epilezi etc
fac asta de la 11 ani naiba si voi interziceti unei fete de 12 sa se penseze
ma fato penseaza'te si fate cu lama pe picioare si vezi dupa aia reactia mamei tale
In legatura cu pensatul sprancenelor, eu una, nu sunt de acord! si iti voi da si cateva motive:1.de pensat tt lumea se penseaza e ceva foarte comun! adica nu are rost sa te pensezi! pensatul poate aduce boli foarte greave, de exemplu sora mea se pensa sh a facut o infectie la nivelul pleoapei, nu te-as sfatui sa te pensezi iar in legatura cu parul de pe picioare sau de pe maine sau de prin alt loc de pe corpul tau...ramane de discutat, nici cu acest capriciu nu am fost de acord, ce-i drept si eu m-am epilat, dar m-am epilat definitiv! a fost putin mai scump dar a meritat! ai mare grija cu epilatul, mai ales daca foolosesti big-uri! poti face nenumarate boli de piele datorita iritatiilor sau a taieturilor, se poate lua sida, acest caz a existat! daca te epilezi si nu o faci definitiv iti recomand benzile depilatoare sau crema de la Veet. sper ca ti-am fost de ajutor, si sa stii un singur lucru : daca mama ta nu te-a lasat a avut un motiv intemeat, nu doar asa ca nu vrea ea si nu vrea sa-ti faca pe plac! iti vrea binele!
Doamne... ce raspuns:"Asteapta si tu pana la banchet." Si daca are par la subrat sa astepte pana la banchet sa se epileze, nu? Eu am 13 ani si ma epilez de la 12 ani, dar nu ma pensez pentru ca n-am nevoie. Si cu privire la bolile alea de care vorbesc cei de sus, ce naiba! Daca te epilezi acasa, numai tu si mama ta veti folosi epilatorul, nu veti fi 10 ca sa luati sida unu de la altu... adica daca e s-o luam asa, nimeni nu s-ar mai epila de frica sa nu ia sida. acu pe bune e stupid.
Si cu privire la parul care creste pe sub piele, asta e adevarat numai daca te epilezi cu epilatorul. Eu ma epilez cu ceara pe picioare si nu creste pe sub piele! Aolo, da cu ceara se ia sida? --' glumesc. iti garantez ca NU se ia.
Sper s'o convingi pe mama ta :*
Corpul tau si nu al ei zici Dar mai copil prost ca asa meriti sa te fac daca nu era maicata mai erai tu aici sa ii ceri voie sa te pensezi?! si are dreptata maicata ca la 12 ani nu iti trebuie pensat si epilare ca nu ai cine stie ce par...Ai si tu cateva fire de par dar gata tiau intrat fitele in cap ai vrea sa fii mai "sexy". Du-te la scoala si invata sa scrii romaneste si dupa aia sa o intrebi pe maicata daca te lasa sa te pensezi
Si eu am 12 ani. vara asta am decis si eu sa imi iau paruld e pe picioare, mustata si sa ma pensez. si tot asa mama tot spunea ca sunt prea mica si bla bla bla. dar o data eram in baie si am dat "din greseala" cu bigul pe picior. am vazut ca nu ma doare si ca locul acela a ramas fin asa ca am chemat-o pe mama si i-am aratat si foarte hotarata i-am spus ca vreau sa fac acest lucru si ca ma cred in stare. intr-un final a cedat si chiar m-a ajutat. cu mustata, i-am aratat-o si am inceput sa spun iar cu vocea aceia subtirica ca vreau si eu sa ma simt frumoasa(nu ca nu as fi) si a inceput sa mi-o ia chiar daca ma durea. si m-am si pensat in acelasi timp.
arata-i mamei tale acele "locuri" si spune-i ca esti destul de mare ca dupa aceia sa faci asta singura fara ajutorul tau ca poate mama ta nu te lasa de frica ca apoi nu te vei descurca cu asta.
succes.
Pai. Eu tin cu tine
1. Am 14 ani si ma pensez de vreo 6 luni
2.De epilat pe picioare ar trebui sa te lase
Stiu cum e...am 13 ani si pana anul trecut nu m-am epilat nici eu. anul trecut m-am facut prima data cu lama fara sa-i spun mamei dar mi s-a ingrosat firul de par si atunci cand a vazut mama m-a certat dar apoi a acceptat.acum ma fac cu crema acasa si nu mai am nicio problema.
Pe deoparte te înțeleg. si eu am 12 ani si la fel ca tine, voiam sa ma pensez si sa ma epilez.dar bineînteles, am avut aceeasi problema NU AVEAM VOIE! mama mi-a interzis! asa ca m-am gandit sa o fac singura. De epilat nu m-am epilat pentru. ca nu aveam acces la epilator dar, in schimb m-am gandit sa ma pensez.ZIS SI FACUT. m-am pensat asa de bine incat ma intreaba o prietena: te-ai pensat?-iar eu:NUUU doamne fereste nu imi da voie..si foarte bine ca la doua zile isi da seama si mama.ei bine, am fost pedepsita pentru. ca i-am ascuns acest lucru ...In fine, ideea e ca nu trebuie sa te crezi prea mare pentru ca NU ESTI asa ca eu zic sa mai astepti cativa ani pentru. ca inca nu esti domnisoara. Sper ca te-am putut ajuta.aa si Nu o minti pe mama ta! Pa!
Parul de pe picioare si eu il epilez(am 13)dar e si foarte mult ca deeh l-am mostenit pe tata dar cu pensatul nu sunt de acord dar cred ca pentru ca imi este frica, foarte frica. Spune-i ca iti este rusine cand mergi la strand si rad fetele de tine.
Buna eu de la 12 ani ma pensez Dar de abia am convinso si eu pe maicamea imi tot spunea ca is prea mica sh mai ales ca o sa ma doara dar eu nu m-am lasat sh i-am zis ca unele colege de ale mele se penseaza d catziva ani si eu nu-mi mai suport flocii dar faza ca epilatul... nu is de acord ca el pentru ca dk nu faci asta bine o sati creaska ca la maimuta dupa catva timp:p si vei fi mult mai urata pe picioare
Woao:o
pana ac nu te-ai pensat eu m-am pensat la 11 ani jumate am facut-o mai treptat pana le-am facut suptiri si foarte fain
uite inti zic fatile treptat odata iti smilgi paril care nu apartine conturului
dupa iti faci contur sau forma dupa ti le subtiezi
asta depinde de cat e maicata de intelegatoare
si cu epilatul m-am epilat prin cls a5a
nu ai ce face cu moda
un baiat se uita la tine si la picioare si nu i prea fr sa vada picioare cu pau
fate si gata!
daca te risti sau fa ceva in schimb ca sa te lase si maicata sa faci chestiiele satea!
Buna! am 12 ani si ma pensez si ma epilez de la varsta de 11 ani...sincer la varsta ta ar fi normal sa faci toate lucrurile astea. cel mai bine ar fi sa discuti cu mama ta si sa o faci sa inteleaga ca toate fetele de varsta ta poate chiar si mai mici fac asta!
pa!:*sper sa reusesti sa o convingi pe mama ta:*
Da asa e o fata trebuie sa arate si bine, nu vreau sa o incurajez pe mama ta sa nu te lase dar daca iti smulgi parul de pe picioare iti va creste sub piele cam in 4 ani( iti spun mai mult ca sigur ca asta se va intampla) iar sparancele daca le smulgi si le smulgi din locuri nepotrivite si nu le smulgi bine nu iti mai cresc niciodata si va fi urat ca din clasa a6a sa umbli cu creon dermatograf la tine ca sa nu rada copii de tine ca nu ai spancene(iti spun din propria experienta). Eventual sa mergi la un salon ca atunci nu-ti poti face griji ca nu-ti mai cresc desi nu-i recomandat de la varsta asta.Pe picioare fate cu crema de epilat, dar iti repet e mai bine sa-l lasi in pace. In cazul in care se vede extrem de tare da, daca cere epilat ar trebui sa vorbesti cu mama ta sa te lase ca pana la urma esti si tu om si vrei sa arati bine la fel si cu spancenele daca sunt foarte groase dar sa ai grija.MULTA BAFTA!
Buna scumpo! Eu una, daca as fi mama ta, as fi procedat la fel.Esti prea micutsa pentru asa ceva! Pe la 13-14 acni in colo, o sa vezi ca o sa fie de acord cu problemele astea.Incearca sa-i explici! Succes! FUNDA?
Eu cred ca esti destul de mare...eu una m-am epilat la 11 si m-am pensat pe la 12-13 ani. si mama n-a stiut dar cand a aflat nu s-a suparat deloc.
Eu mama epiat fara sa stie mama stateam k parul pe picioare d 10 cm si imi era rushiine si mam epilat ) si ma pensat amm dra eu nu ma imi pensezmie sila )