anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună,am 12 ani si încă nu mi-a venit prima menstruație și sunt foarte panicată, ce-i drept mamei i-a venit la 14 ani.Eu nu sunt nici dezvoltată, oare nu sunt dezvoltată de la stres sau pentru că nu mi-a venit prima menstruație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Totul este pe fond genetic daca mamei tale i-a venit menstruatia la varsta de 14 ani ce te stresezi atăt, de ce ai vrea sa ai menstruatie de la 12 ani? Ce probleme "grave" aveti unii, de nu mai puteti dormii de griji, bucura te ca esti sanatoasa fara handicapuri cu adevarat grave fara boli cronice, ca nu ai menstruatie la 12 ani nu este grav, semeni cu mama ta ai rabdare ca o sa ai toata viata menstruatie dureri menstruale si va fi o "bucurie" pe capul tau.Acum la varsta ta ocupa te de scoală si nu te mai compara cu alte colege cărora le-a venit menstruatia la 11, sau 12 ani, fiecare fată este diferită si nu la toate debuteaza menstruatia la 11 ani, unele au prima menstruatie la 16 ani la 18 ani, totul depinde de mostenirea genetica din familie.

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mersi pentru funda

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai nici un motiv pe lumea asta sa fii panicata sau stresata, odata ce ai doar 12 anisori si menstruatia la tine va veni la 14 ani, asa cum a venit si la mama ta, pe care tu o mostenesti.
Nu esti dezvoltata fiindca esti inca un copilas mic, de numai 12 ani!
Ai rabdare, mananca mancare sanatoasa cu multe fructe proaspete si legume, ca hormonii de crestere sa isi ia vitaminele si mineralele din hrana zilnica, fa sport si vei vedea ca incepi sa te dezvolti!

| Maria897 a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult