Stiu ca iti e dor de bunicul tau dar tu trebuie sa fii puternica. Doar gandeste-te ce si-ar fi dorit el? Ce ar fi zis daca ar fi aflat ca fumezi? O sa fii bine, stai calma. Lasa-te de fumat...incearca sa mesteci guma sau sa fumezi tigari fara nicotina de la farmacie. Ai grija de tine te rog. Sanatatea ta e importanta. Hai..capul sus nu e sfarsitul lumii
Iti recomand 1-2 sedinte la psiholog(nu mi-o lua in lume de rau, si eu merg la psiholog), te va ajuta sa treci mai usor peste toate astea, e incredibil cum iti poate schimba viata.
Vorbeste cu psihologul scolii. Adeseori copiii foarte rasfatati simt nevoia sa se joace cu moartea, ca supremaul moft. Insa nu castigi nimic. Gandeste-te la ce si-ar dori bunicul tau pentru tine si cat ar suferi sa te vada astfel. Eu chiar cred ca el te vede si sufera ca nu a reusit sa te educe suficient.
El m a educat foarte bine, era impotriva fumatului si eu aveam din cls a 5 a media generala 10 la toate materiile. Eram cea mai buna din scoala dar pur si simplu cum a murit m am schimbat foarte mult
Sincer, daca nu demonstrezi ca ai fost educata bine, nimeni nu te va crede si va fi o pata pe amintirea bunicului tau. Si, daca e adevarat ce zpui, ar fi tare pacat, fiindca tu poti demonstra ca esti bine educata. Trebuie doar sa vrei si, daca l-ai iubit cu adevarat, ai un motiv foarte puternic sa vrei.
Pe mine m-a crescut si m-a educat bunica mea paterna. Ea amurit acum 6 ani si jumatate, dar in fiecare zi ma gandesc cu drag la ea si incerc sa o fac mandra de mine. De cate ori vreau sa fac ceva rau, ma gandesc: ce ar spune bunica daca m-ar vedea? Imi dau seama ca ar fi trista si atunci ma port exemplar, ca ea sa fie mandra de mine si sa demonstrez ca am meritat ceea ec a facut pentru mine. In plus, cred ca asta este cea mai buna statuie in onoarea bunicii mele: faptul ca a crescut un OM.
Of dar chiar nu pot. Plang incontinuu si fumez si nu ma pot oprii am luat si pastile am facut tot posibilul si nu pot...Simt ca daca ma duc la o tigara uit de necaz si imi este mai bine.
Iti pasa numai de tine, nu si de amintirea bunicului tau. Conteaza doar sa-ti fie tie bine.
Maryus17 întreabă: