| LoveItachi4Ever a întrebat:

Am 14 ani si sufar de astm bronsic. Acum cateva luni bunicul meu a murit. Adica eu stateam cu bunicii de la 3 luni si toata viata pe el l am iubit cel mai mult ( mama era in alt oras si nu vroiam sa stau cu ea, nu din alte motive dar imi iubeam mai mult bunicii pentru ca statusem cu ei de la 3 luni). Cand a murit dupa 2 sapt. m am apucat de fumat. Acum nu mai pot sa ma las si sunt constienta ca pot sa mor din cauza bolii (eu fiind internata in spital pentru criza de astm bronsic) si supravietuiesc cu turbohaller dupa ce fumez. Nu stiu pur si simplu ce sa fac, acum stau cu mama si mi este foarte dor de bunicul meu si parca as vrea sa mor si eu si simt ca ma ajuta tigara. Spuneti mi mai am vreo sansa sa ma las, pot oare sa fac asta? Simt ca nu mai am acel dor fata de el si prietenii mei fumeaza si nu stiu ce sa mai fac sa nu mai am acele stari de pofta de nicotina si sa mai fumezi sunt pur si simplu disperata. Ajutati ma va rog! Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| NuStiuNimicNiciodata a răspuns:

Stiu ca iti e dor de bunicul tau dar tu trebuie sa fii puternica. Doar gandeste-te ce si-ar fi dorit el? Ce ar fi zis daca ar fi aflat ca fumezi? O sa fii bine, stai calma. Lasa-te de fumat...incearca sa mesteci guma sau sa fumezi tigari fara nicotina de la farmacie. Ai grija de tine te rog. Sanatatea ta e importanta. Hai..capul sus happy nu e sfarsitul lumii

| spy2o a răspuns:

Iti recomand 1-2 sedinte la psiholog(nu mi-o lua in lume de rau, si eu merg la psiholog), te va ajuta sa treci mai usor peste toate astea, e incredibil cum iti poate schimba viata.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Vorbeste cu psihologul scolii. Adeseori copiii foarte rasfatati simt nevoia sa se joace cu moartea, ca supremaul moft. Insa nu castigi nimic. Gandeste-te la ce si-ar dori bunicul tau pentru tine si cat ar suferi sa te vada astfel. Eu chiar cred ca el te vede si sufera ca nu a reusit sa te educe suficient.

| LoveItachi4Ever explică (pentru Brigaela):

El m a educat foarte bine, era impotriva fumatului si eu aveam din cls a 5 a media generala 10 la toate materiile. Eram cea mai buna din scoala dar pur si simplu cum a murit m am schimbat foarte mult

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru LoveItachi4Ever):

Sincer, daca nu demonstrezi ca ai fost educata bine, nimeni nu te va crede si va fi o pata pe amintirea bunicului tau. Si, daca e adevarat ce zpui, ar fi tare pacat, fiindca tu poti demonstra ca esti bine educata. Trebuie doar sa vrei si, daca l-ai iubit cu adevarat, ai un motiv foarte puternic sa vrei.
Pe mine m-a crescut si m-a educat bunica mea paterna. Ea amurit acum 6 ani si jumatate, dar in fiecare zi ma gandesc cu drag la ea si incerc sa o fac mandra de mine. De cate ori vreau sa fac ceva rau, ma gandesc: ce ar spune bunica daca m-ar vedea? Imi dau seama ca ar fi trista si atunci ma port exemplar, ca ea sa fie mandra de mine si sa demonstrez ca am meritat ceea ec a facut pentru mine. In plus, cred ca asta este cea mai buna statuie in onoarea bunicii mele: faptul ca a crescut un OM.

| LoveItachi4Ever explică (pentru Brigaela):

Of dar chiar nu pot. Plang incontinuu si fumez si nu ma pot oprii am luat si pastile am facut tot posibilul si nu pot...Simt ca daca ma duc la o tigara uit de necaz si imi este mai bine.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru LoveItachi4Ever):

Iti pasa numai de tine, nu si de amintirea bunicului tau. Conteaza doar sa-ti fie tie bine.