"pai probabil ca nici eu nu o sa fiu "implinit"", vreti sa terminati cu aberatiile astea?
1. NU CONTEAZA cum sunt parintii tai, depinde doar de TINE
2. multi se vaita ca nu fac muschi, dar cand ii intreb cand mananca mereu aud 2-3 mese pe zi.
Cu 2-3 mese pe zi NU PUI MUSCHI, sa fie CLAR. AI nevoie de 4-5 mese pe zi, dar nu orice, mancaruri bogate in proteine si carbohidrati ( nu super si mancare gatita ).
proteine = carne, peste, branza, oua, alte lactate, unele legume ( soia, quinoa )
carbohidrati = orez brun, paine integrala, paste din grau dur, cartofi dulci, mazare, etc.
Si ai putea sa faci si sala, 2-3 sedinte pe saptamana nu o sa te afecteze la antr de handbal. Muschii nu se fac stand pe canapea sau cu sporturi de tip cardio ( gen handbal, care este un sport de tip cardio )
Ar trebui sa mananci, iar dupa o ora sa transformi ce ai mancat in muschi! Eu fac asta de un an. Nici eu nu am parinti cara sunt foarte dezvoltati muscular, dar am reusit
Buna ^^
Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa-ti faci griji, daca parintii tai nu sunt mai "impliniti" nici tu nu o sa fii, dar asta si datorita sportului, tu arzi caloriile mult mai repede si handball-ul te-a ajutat sa te dezvolti in inaltime. Sigur proteinele poate te-ar ajuta, dar mai bine ramai asa ^^poate ai si metabolismul mai rapid. Sper ca te-am ajutat.
Buna...pai probabil ca nici eu nu o sa fiu "implinit" dar eu la sportul asta trebuie sa fiu, adica nu m-am apucat acuma doua zile de handbal si am zis "hai sa joc si eu", sunt campion national si vreau sa am o cariera din asta si chiar daca ai talent si joci bine trebuie sa ai si un fizic specific...Mananc mult mai mult ca colegii mei dar tot nu se vede nimic. Daca as lua proteine care ar fi avantajele si care ar fi dezavantajele?
Pai. din cate stiu eu proteinele se gasesc in multe alimente, desi in cantitati diferite. Dar proteinele sub forma de pastile contin si altele care nu iti fac bine, ele cresc tensiunea si pot fi daunatoare pentru organism. Sunt multe pastile care ajuta la cresterea masei musculare dar nu ti le recomand, dauneaza organismului si dupa ce incetezi sa le consumi, am...nu iese prea frumos ca sa zic asa. Incearca cu un regim alimentar sanatos si putine greutati daca vrei. Rezultatele nu vor fi imediate dar sigur vor aparea ^^
Daca esti ala din poza, unde sunt muschii?
p.s. : trebuie sa mananci si inainte de antrenament ( cu 2 ore, nu o ora, bogat in carbohidrati ) si dupa ( 30-60 de minute, bogat in proteine + carbo )
Trebuie sa ai cam 4-5 mese pe zi, consistente, bogate in proteine si carbo.
Iar faza cu parintii nu are absolut nicio treaba.
dobrin1019 întreabă: