| Sherif77 a întrebat:

Am 15 ani, si de o saptamana ma doare capul aproape in fiecare zi.Am auzit ca se poate sa fie de la ochi. Am ochelari de cand eram mic dar nu i-am prea purtat, deparece nu imi place deloc cum imi sta cu ei. Daca chiar ar fi asta problema, as opta pentru lentile.Are sau a avut cineva? Cum sunt?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

Lentilele de contact au urmatoarele dezavantaje:
1) sunt consumabile - adica trebuie sa le inlocuiesti periodic PE BANI
2) Trebuiesc puse/scoase in continuu de la ochi
3) trebuiesc "udate" cu picaturi speciale pentru a asigura umiditatea ochiului si lipirea lor (picaturi care costa)
4) in cazul in care ajungi in locuri foarte uscate sau cu fum (chiar si de tigara) care iti usuca ochiul, te pot rani, si trebuie sa le scoti

Avantajul e ca nu sunt ochelari

Ochelarii cu lentile de STICLA (nu plastic) sunt cei mai buni pentru ca nu se zgarie, nu se sparg decat daca dai cu ei de pamant, nu se strica, iar daca se strica mai degraba se strica rama decat lentila. Poti sa-i porti in orice situatie, iti protejeaza ochii de aschii, scantei, etc, pot fi heliomati (adica sa te protejeze de lumina in exces). Pot fi dati oricand jos intr-o fractiune de secunda, nu e nevoie de vreun ritual specific pentru ei. Ii cumperi o data si stai ani de zile cu ei fara probleme, fara consumabile, etc.

Dezavantaje: arata a ochelari, si au nevoie de rama care sa inconjoare complet lentila

Ochelarii cu lentila de plastic sunt ca si cei de sticla, mult mai usori, dar se zgarie foarte foarte usor, ceea ce o sa strice calitatea suprafetei, respectiv iti vor obosi ochiul sau vei da bani peste bani pe inlocuit lentile.

Iti recomand sa cauti o rama care iti place pentru lentile de sticla. Te vei obisnui cu ei.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Doja):

ALOOOOOOOO. Lentilele din plastic sunt cele mai bune. Nu vreau sa fac educatie oftamologica cu utilizatorii TPU, asa ca ar fi cazul sa te documentezi! AI SCRIS O GRAMADA INEPTII IN LEGATURA CU LENTILELE DIN STICLA!

| Doja a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Imi place cum nu ai dat nici un contra-argument, doar ai aruncat cu cuvinte aiurea.

Daca nu ai de gand sa prezinti contra-argumente atunci poti foarte bine sa stai linistit si sa nu mai bagi copiii in confuzie.

Tot ce am zis e demonstrabil adevarat si usor de confirmat folosind bunul simt, marturii de la posesori si sfaturi de la oftalmologi.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Doja):

1. te voi trece in lista utilizatorilor ignorati. 2 am calificare-acreditare de specialitate 3. port ocheari de peste 40 de ani! PA

| Doja a răspuns:

Calificarile tale sunt irelevante cat timp nu furnizeaza un raspuns coerent. Daca esti prea destept sa raspunzi cu informatie valida si preferi sa te uiti la diplomele de pe perete spune multe.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1. durerea de cap poate surveni din mai multe cauze principalele fiind: a. - lumina are o intensitate inadecvata - prea slaba, ori prea puternica. b. - pentru ca nu porti ohelerii, precum ti-a fost recomandat de catre medic. c. - lentilele de contact nu sunt recomandate, pentru ca impiedica irigarea permanenta a corneei. d. - lentilele din platic sunt mult mai usoare si nu preseaza neplacut pe nas. e. - lentilele din plastic nu se sparg, daca din greseala scapi ochelerii pe suprafete dure. ( mie mi-au scapat pe beton, de la etajul cinci si doar a sarit o singura lentila din rama). f. - si lentilele heliomate pot fi din plastic, asta chiar iti recomand. NU CONTEAZA SA PLACA ALORA CUM ITI STA CU OCHELARI; SANATATEA TA TREBUIE SA FIE PE PRIMUL LOC!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este clar de la ochi in cazul tau, mai ales ca nu-i porti.