| Elgwt a întrebat:

Buna, am 16 ani fumez, am o alimentație foarte proastă, sunt foarte slab și dimineața plec sa fumez, fără să am pofta de a mâncă. Sunt foarte deshidratat, nu prea beau apa din cauza că e apa de la robinet cu clor, cum se spune, nu accept prostii din astea sa îmi spună cineva că lăsa-te de fumat că ești mic sau altceva. Doresc sa îmi spuneți un regim destul de sănătos de dimineața până seara, sunt carnivor da orice mâncare accept, vreau sa îmi stabilesc o alimentație foarte bună că nu știu cum să încep, vreau sa incep sa beau apă și să îmi restabilesc regim de mâncare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Păi deci ce vrei mai exact? Vrei să te învățăm cum se bea apă? Vrei un regim sănătos care să-ți permită în continuare să fumezi?

Dacă nu accepți "prostii din astea cu lasă-te de fumat" ce rost are să mai ceri idei de regim sănătos?

| Marbea a răspuns:

In primul rand invata sa folosesti punctuatia.
In al doilea rand degeaba vrei sa mananci sanatos daca fumezi ca un turc de la o varsta frageda. Totusi ar trebui sa mananci inainte de tigara, pentru ca dupa tigara iti pierzi pofta de mancare. Incearca sa-ti stablesti un numar de tigari pe zi, te-ar ajuta si la sanatate si la buget.
Referitor la apa, trebuie sa ai la tine o sticla din care sa iei inghitituri mici de apa (iti cumperi sau daca ai posibilitatea bei apa de izvor), in timp organismul iti va cere sa bei apa.

| Elgwt explică (pentru Marbea):

Problema e că organismul îmi cere doar suc de la magazin laughing

| AdioTPU a răspuns:

Un medic nutriționist îți poate recomanda cel mai bun regim alimentar.

| Elgwt explică (pentru johnnny123):

Nu ți-am cerut parereawinking

| Marbea a răspuns (pentru Elgwt):

Organismul funcționează după cum îl înveți, fără voința nu vei reuși sa faci nimic în viata. Tu trebuie sa te schimbi, dar trebuie sa vrei cu adevărat. Nu exista rețete minune!

| johnnny123 a răspuns (pentru Elgwt):

Nu?
Păi atunci ce ai făcut când ai pus întrebarea asta dacă nu ai cerut părerile oamenilor?

| Elgwt explică (pentru johnnny123):

Am ceruto la oameni dar nu a ta happy

| Violleta2022 a răspuns:

1. Fumatul trebuei sa inceteze imediat, ca nu mai apuci 20 de ani fiind atat de anemic si probabil cu plamanii afectati
In loc sa arunci banii pe tigari, arunca-i pe mancare sanatoasa, fiindca te duci rapid
2. Apa dela robinet se poate bea foarte usor, daca intai o fierbi si apoi o racesti
3. Hrana sanatoasa cu multe fructe proaspete, multe legume si carne, mancata de 3 ori pe zi.

| johnnny123 a răspuns (pentru Elgwt):

În cazul ăsta trebuia să specifici cine are voie să-ți răspundă și cine nu.

Dar oricum, fiind un forum public nu ești în măsură să decizi tu asta.