| bbnnmm a întrebat:

Am 16 ani și azi am fost să îmi fac un ecograf la ovare, iar doctorița mi-a spus că am ovare polichistice și după ce o să îmi fac niște analize o să îmi prescrie niște anticoncepționale. Întrebarea mea este: în viitor voi putea rămâne însărcinată? Voi putea avea copii? Am înțeles că tratamentul pentru ovare polichistice se ia cam toată viața, iar eu sunt nelămurită dacă voi putea avea copii dacă eu o să iau anticoncepționale toată viața.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Da, poți face copii.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, cu ovare polichistice poti ramane insarcinata!
Eu cunosc 2 fete de 20 si respectiv 28 de ani, care au ramas insarcinate la 2-3 luni dupa ce au renuntat la anticonceptionale, avand o ovare plichistice.
In principiu, ovarele polichistice se fac de la consumul predominant ale unor mancaruri, pe o perioada foarte lunga de ani.
De aceea este indicats aancam absolut orice, variat si sanatos, ca sa luam din mancare (legume, fructe si carne) tot ce trebuie, in cantitatile necesare, fara sa creem lipsuri in corp, care pot duce la inbalansuri hormonale sau chimice, declansand anumite boli.

| Karinakari99 a răspuns:

Nu se știe și eu am ovare polichistice dar acum depinde de ciclul tau menstrual. Dacă ai foarte rar cum am eu(pentru că de aia m-am dus la doctor) atunci e posibil sa nu ai ovulație, deci sa fi infertila.Citeste pe net semnele infertilității la femei; cel mai adesea e vorba de ovare polichistice, dereglări hormonale, hirsutismul(adică ai mult par pe corp)...Din câte știu poți rămâne gravidă dar mai greu...depinde ce noroc ai și tu.Gandeste-te la ciclul tau menstrual, ăla spune multe.

| anamariarot a răspuns:

Anticonceptionalele nu se iau continuu, se mai face pauza intre ele, iar daca vrei sa ramai insarcinata, renunti o perioada la ele.
Un lucru foarte important pentru femeile cu ovare polichistice e sa se mentina la o greutate normala. Metabolismul lor e oricum incetinit fata de cel al unor femei fara problema asta, ceea ce duce la acumulare rapida a kilogramelor, pentru ca din cauza lor dereglezi diversi hormoni, fapt care iti agraveaza problema.
Mergi si la un consult la medicul endocrinolog. Sa-ti pregatesti portofelul, pentru ca va trebui sa-ti faci analize pentru diversi hormoni (ca sa te poata monitoriza mai bine si mai usor), iar analizele hormonale sunt destul de piperate la pret.
Cauza poate fi si genetica si nu ar strica sa discuti cu mama ta despre asta; sa o intrebi daca s-a confruntat si ea cu aceeasi problema. Sa nu iti fie rusine de ea; iti garantez ca iti e prietena mai buna decat toti cei din jur la un loc.

| bbnnmm explică (pentru anamariarot):

Din câte știu eu mama a avut ceva chisturi pe ovare, dar nu știu exact dacă au fost ca și ale mele, iar ea a decedat și nu am cum să o întreb. Aș putea să o întreb pe sora mamei mele că poate ea știe. Dar dacă le-am moștenit genetic e mai grav? Se tratează mai greu?

| anamariarot a răspuns (pentru bbnnmm):

Iartă-mă că am deschis subiectul... o poți întreba și pe sora mamei tale. Nu e mai grav, stai liniștită. O să poți avea și copii, doar că e posibil să rămâi însărcinată mai greu. Și eu am aceeași problemă