anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Am 18 ani. Am fost la vreo doua consultatii, prima data la ginecolog, apoi la endocrinolog din cauza unei dureri persistente de san. Am si menstruatia neregulata, ultima oara venindu-mi la jumatatea lui decembrie. Acolo am descoperit ca as avea ovare polichistice, in fine...mi s-a dat un tratament, pana la urmatoarea data cand trebuie sa-mi fac ecografia mamara. Problema este ca durerea inca este si se extinde, nu inceteaza. Poate sa fie ceva grav? A mai trecut cineva prin ceva similar? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie sa faci ecografie vaginală pe lîngă ecografia mamară, medicul ginecolog după ecografie va pune un diagnostic clar,

| Elena2375 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Mi-a dat s-o fac si pe aia. Ma intrebam de ce nu inceteaza durerile, mai ales acum cand iau tratament.

| Elena2375 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu, am mai intrebat o data. Fac ecografie abdominala + mamara, aia vaginala nu are cum ca sunt virgina.

| Floridori a răspuns:

Din moment ce ai un diagnostic, este clar ca va trebui sa mergi pe acest tratament si sa il respecti.
Daca ai inceput tratamentul de curand, este normal sa nu simti mari diferente si ameliorari.Va trebui sa ai rabdare pentru ca din moment ce dereglarea hormonala este destul de severa, nu se poate regla automat sau intr-un timp foarte scurt, chiar daca stiu ca tu asta iti doresti.
La urmatorul control va trebui sa ii spui medicului daca s-a schimbat ceva sau nu in urma tratamentului si dupa ce te va evalua, iti va indica sa continui cu tratamentul, sau il va putea schimba daca va fi necesar.
Insa nu ar trebui sa te ingrijorezi ca este ceva mai grav doar pentru ca inca te dor sanii. Daca tratamentul este inca la inceput, atunci este normal sa nu se fi schimbat prea mult starea ta.
La ecografia mamara se va vedea daca este ceva in neregula sau nu (cu toate ca la varsta ta este mai putin probabil sa fie) asa ca nu prea ai motive de ingrijorare happy

Doar respecta tratamentul indicat de medic pentru ca este foarte important sa o faci.

Si nu te lua dupa acest domn.Sexul nu are nicio legatura cu dereglarile hormonale de acest gen. Daca ar fi fost asa, atunci toate femeile care au relatii sau sunt casatorite si au copii ar fi avut menstruatia regulata.
Numai bine!

| Elena2375 a răspuns (pentru Floridori):

Am inteles. Vad ce-mi va spune in momentul in care fac ecografiile. Multumesc frumos!

| Floridori a răspuns (pentru Elena2375):

Cu mare drag! Pana atunci, nu are sens sa iti faci griji.
Multa sanatate!

| Elena2375 a răspuns (pentru Floridori):

Asemenea!