| NL2003 a întrebat:

Buna! Am 18 ani si nu mi-a mai venit ciclul de doua luni si ceva, nu am avut niciodata menstruatia regulata. De data asta insa am si durere de san...iar ciclul nu da semne sa-mi vina. Poate sa fie ceva ingrijorator?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Din cate spui, este vorba de o dereglare hormonala.Dar pot exista si afectiuni asociate cu aceste dereglari.
Poti merge direct la un medic endocrinolog si ii poti expune si problema cu durerea e san.
Acesta te va indruma in a efectua analizele necesare.
Sau poti opta pentru a merge la un medic ginecolog.Si acesta iti poate efectua o consultatie senologica, o ecografie (pentru a elimina sau a confirma cauzele asociate cu dereglarea hormonala) si te va indruma sa faci analizele necesare si posibil iti va recomanda sa mergi la endocrinolog.
In urma acestor demersuri, vei primi tratament corespunzator.
Numai asa iti poti rezolva problema.
Numai bine!

15 răspunsuri:
| hellen18 a răspuns:

Salut, am patit si eu, multi ani, problema cu ciclul neregulat. Si cand mi-am dat seama ca a devenit mai rau am fost pana la urma la medic, si mi-a facut mai multe analize. Eu am si polichisturi, si mi-a prescris anticonceptionale (desi mai erau alte 2 metode, nu te ingrijora daca o sa fi in aceeasi situatie).

| NL2003 explică (pentru hellen18):

Totusi, ar putea fi vorba de un posibil cancer? De asta ma tem cel mai mult.

| hellen18 a răspuns (pentru NL2003):

Crede-ma, ca am avut si eu emoții de cancer, dar s-a dovedit că nu era așa. Am avut mai multe simptome urâte.
Singurul mod de a scăpa de emoții este să te duci și să-ți rezolvi problema.

| Floridori a răspuns:

Desigur ca este ingrijorator.La varsta asta, chiar daca aveai ciclu neregulat, ar fi trebuit sa inceapa sa fie din ce in ce mai regulat.In cazul tau, este foarte dereglat.
In cazul in care nu ti-ai inceput inca viata sexuala sau excluzi o posibila sarcina, atunci sfatul meu este sa mergi la endocrinolog pentru ca este vorba de o dereglare hormonala.Acesta te va indruma sa faci anumite analize si ulterior ti se va indica un tratament.
Numai bine!

| NL2003 explică (pentru Floridori):

Sanul stang ma doare tot de atat timp. Devine pe zi ce trece insuportabil.

Niciodata nu am avut ciclul regulat, mereu a fost vraiste. Sunt inca virgina.

Multumesc din suflet! La fel si dumneavoastra!

Totusi, ar putea fi vorba de un posibil cancer? Mi s-a mai spus si de o astfel de posibilitate...

| Floridori a răspuns (pentru NL2003):

Eu mizez pe o dereglare hormonala severa si o posibila afectiune asociata acesteia la nivelul ovarelor (de exemplu ovare polichistice).Dar nu este obligatoriu sa se fi dezvoltat si o astfel de afectiune.Asta se poate determina la ecograf.
Insa dereglarea hormonala exista si o spun cu o siguranta de 99, 9%, deci nu cred ca ar trebui sa iti faci griji de altceva.
Mergi la medic si vei avea indrumarea necesara.
Multa sanatate!

Da, am fost la medic. Am sindromul ovarelor polichistice. Mi-a dat Duphaston, 2 pastile pe zi timp de 5 zile sa imi vina menstruatia, ca dupa aceea sa trec pe anticonceptionale. Tot nu mi-a venit, din decembrie, anul trecut. Nici cu pastilele astea nu mi-a venit. Am facut tot, ecografii, analize. Vad ce o fi.

| NL2003 explică (pentru NL2003):

Si cica nu ar fi ingrijorator deloc, ca e tratabil :/

Da, este tratabil.Si se pare ca te-am "diagnosticat" bine cu sindromul ovarelor polichistice laughing
Stai linistita! Daca ai luat tratamentul asa cum ti-a fost indicat, ar trebui sa incepi sa vezi schimbari. Daca nu, atunci te intorci la medic si il dojenesti happy Glumesc, evident! Ai rabdare, efectul nu este unul imediat.
Mult succes!

Din cate spui, este vorba de o dereglare hormonala.Dar pot exista si afectiuni asociate cu aceste dereglari.
Poti merge direct la un medic endocrinolog si ii poti expune si problema cu durerea e san.
Acesta te va indruma in a efectua analizele necesare.
Sau poti opta pentru a merge la un medic ginecolog.Si acesta iti poate efectua o consultatie senologica, o ecografie (pentru a elimina sau a confirma cauzele asociate cu dereglarea hormonala) si te va indruma sa faci analizele necesare si posibil iti va recomanda sa mergi la endocrinolog.
In urma acestor demersuri, vei primi tratament corespunzator.
Numai asa iti poti rezolva problema.
Numai bine!

| Ionut123987 a răspuns:

Menstruație întârziată 2 luni.
Dureri de sâni
Și îngrijorător... Depinde cum o iei. Eu cred ca ești însărcinată. Du-te și fă-ți un test de sarcina. Dacă nu ești, atunci poate sa fie alte probleme mai grave și trebuie sa te duci la control.

| Innaandreeea a răspuns:

Da! Este îngrijorător!