Din cate spui, este vorba de o dereglare hormonala.Dar pot exista si afectiuni asociate cu aceste dereglari.
Poti merge direct la un medic endocrinolog si ii poti expune si problema cu durerea e san.
Acesta te va indruma in a efectua analizele necesare.
Sau poti opta pentru a merge la un medic ginecolog.Si acesta iti poate efectua o consultatie senologica, o ecografie (pentru a elimina sau a confirma cauzele asociate cu dereglarea hormonala) si te va indruma sa faci analizele necesare si posibil iti va recomanda sa mergi la endocrinolog.
In urma acestor demersuri, vei primi tratament corespunzator.
Numai asa iti poti rezolva problema.
Numai bine!
Desigur ca este ingrijorator.La varsta asta, chiar daca aveai ciclu neregulat, ar fi trebuit sa inceapa sa fie din ce in ce mai regulat.In cazul tau, este foarte dereglat.
In cazul in care nu ti-ai inceput inca viata sexuala sau excluzi o posibila sarcina, atunci sfatul meu este sa mergi la endocrinolog pentru ca este vorba de o dereglare hormonala.Acesta te va indruma sa faci anumite analize si ulterior ti se va indica un tratament.
Numai bine!
Menstruație întârziată 2 luni.
Dureri de sâni
Și îngrijorător... Depinde cum o iei. Eu cred ca ești însărcinată. Du-te și fă-ți un test de sarcina. Dacă nu ești, atunci poate sa fie alte probleme mai grave și trebuie sa te duci la control.
Salut, am patit si eu, multi ani, problema cu ciclul neregulat. Si cand mi-am dat seama ca a devenit mai rau am fost pana la urma la medic, si mi-a facut mai multe analize. Eu am si polichisturi, si mi-a prescris anticonceptionale (desi mai erau alte 2 metode, nu te ingrijora daca o sa fi in aceeasi situatie).
Eu mizez pe o dereglare hormonala severa si o posibila afectiune asociata acesteia la nivelul ovarelor (de exemplu ovare polichistice).Dar nu este obligatoriu sa se fi dezvoltat si o astfel de afectiune.Asta se poate determina la ecograf.
Insa dereglarea hormonala exista si o spun cu o siguranta de 99, 9%, deci nu cred ca ar trebui sa iti faci griji de altceva.
Mergi la medic si vei avea indrumarea necesara.
Multa sanatate!
Da, am fost la medic. Am sindromul ovarelor polichistice. Mi-a dat Duphaston, 2 pastile pe zi timp de 5 zile sa imi vina menstruatia, ca dupa aceea sa trec pe anticonceptionale. Tot nu mi-a venit, din decembrie, anul trecut. Nici cu pastilele astea nu mi-a venit. Am facut tot, ecografii, analize. Vad ce o fi.
Da, este tratabil.Si se pare ca te-am "diagnosticat" bine cu sindromul ovarelor polichistice
Stai linistita! Daca ai luat tratamentul asa cum ti-a fost indicat, ar trebui sa incepi sa vezi schimbari. Daca nu, atunci te intorci la medic si il dojenesti Glumesc, evident! Ai rabdare, efectul nu este unul imediat.
Mult succes!
TpuDana întreabă: