anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 18 ani, sunt fata si sunt intr-a doua zi de varicela.Este insuportabil.Va rog sa imi ziceti daca este normal sa se manifeste astfel:
-mancarimi asa de acute incat sa am o criza de plans din ora in ora,sa nu pot dormi,sa ma zvarcolesc in pat de durere;
-senzatia ca m-am frecat cu urzici;
-bube peste tot inclusiv cap,urechi si zona intima;
-uneori senzatii de greata,ameteala,durere de cap,febra;
-uneori febra musculara si durere de oase.
Unele au erupt, dar foarte multe inca nu.
Ma dau cu pasta mentolata pe bube si mama mi-a dat azi 2 pastile,dimineata si dupa-amiaza, pt a-mi erupe mai repede.Sunt atat de insuportabile incat-am pus jos si am inceput sa plang si incat ma trag de par pt a incerca sa scap de durerea bubelor din cap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E normal ca in primele 3 zile sa ai mancarimi groaznice, care sa nu te lasa sa dormi absolut deloc (sau in etape foarte scurte de 10-20 de minute), e normala senzatia ca te-ai frecat cu urzici; e normal sa ai bube peste tot, mai ales in cap, pe fata, pe extremitati, e normal sa ai pe vulva si in santul inter-fesier; e normal sa ai febra, dureri musculare, ameteala, sater generala rea, greata, inapetenta completa.
Nu e normal sa plangi, sa faci crize de isterie, sa te tragi de par, sa te zvarcolesti. Dar nici nu are legatura cu varicela. Sunt manifestari fie ale unei instabilitati psihice pe care o aveai mai demult dar nu se manifestase fiindca nu avusese ocazia, fie sunt doar manifestarea rasfatului. O sa-ti fie mult mai bine daca nu plangi si nu te zvarcolesti, iti va trece in maxim 3 zile. Consulta un psihiatru daca chiar nu iti poti controla manifestarile psihice, situatia pe care o descrii tu este destul de serioasa. E adevarat ca e foarte chinuitor, dar nu am auzit inca pe nimeni care sa se manifeste ca tine. In plus, gandeste-te ca e psoibil sa te vada parintii si sa sufere si ei inutil.

| unprietenaproape a răspuns:

Eu m am dat cu alcool mentolat, nu stiu daca pasta e mai buna dar asta era un miracol, stateam cu sticluta in mana si pot sa spun ca am trecut peste relativ mai usor.