| Banshee a întrebat:

am 19 ani si am cateva probleme.
Cam de un an am o stare constanta de "depresie", sunt abatut, nu imi mai plac lucrurile ce o data ma bucurau, ma cert cu cei din jur si toate astea au inceput cand am realizat ca nu o sa trec de BAC, veneam de la scoala dupa-amiaza si ma culcam pana pe la 8 - 9 seara, dupa care stateam la calculator pana la 3 dimineata si ma duceam obosit la scoala numai ca sa repet ciclul asta vicios.
Dupa ce inevitabilul s-a intamplat am petrecut o vara intreaga cautandu-mi de munca, intre timp un bun prieten din Constanta a cunoscut o fata din Bucuresti, s-au vazut, s-au placut si de atunci sunt impreuna.
Dintr-o vorba in alta, prietenul i-a povestit de mine si fiind amandoi din Bucuresti am decis sa ne intalnim.
El avand foarte mare incredere in mine dar si in ea stie ca nu as face nimic sa le stric relatia si ne mai permitem tot felul de glume cu o tenta mai sexuala.
A trecut o luna de cand am cunoscut-o si mi-am gasit de munca la un call center, insa problemele de aici incep.
A inceput sa-mi placa de ea foarte mult, desi este o diferenta de 3 ani intre noi, nu sunt atras de fizicul ei neaparat ci de personalitatea si caracterul ei.
Amandoi stiu de chestia asta, imi inteleg situatia si incearca sa ma ajute sa trec de perioada asta.
Lucrul de care imi este cel mai rusine este faptul ca imi imaginez tot felul de scenarii despre despartirea lor si cum ar fi daca as avea eu o relatie cu ea (nu am mai avut o relatie de 5 ani si am ajuns destul de disperat).
Aveti ceva sfaturi sa pot trece peste?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Toti oamenii trebuiesc sa aiba principii. Si unul dintre acestea este sa nu poftesti nici la sotia si nici la prietena altuia. Este principiu, si nu trebuie sa-l calci chiar daca cerul ar fi ca arama sau s-ar face greu ca plumbul.
Sentimentele si simtamintele inimii trebuiesc supuse judecatii, mintii, si nu invers. In felul acesta nu ar mai fi existat atata suferinta in lume, si dusmanie intre prieteni.
Ispita nu ar mai fi ispita daca nu ar fi placuta. Ramai ferm la principiu. Ia hotararea sa nu te mai lasi atras atat de mult de relatia cu fata aceasta. Daca nu esti hotarat sa indrepti lucrurile nu le vei putea indrepta; dar daca o vei face atunci vei gasi fericirea.

9 răspunsuri:
| mtw123 a răspuns:

Asta depinde de tine mare parte. Incearca sa faci anumite chestii care sa ti ocupe din timp ca sa uiti de chestia asta. Dupa un timp o sa treci peste

| moradu93 a răspuns:

Bros before hoes. Prietenul tau va fi alaturi de tine mult timp de acum inainte, o potentiala relatie cu ea te va lasa fara acel prieten si relatia cu ea se poate destrama oricand, moment in care pierzi tot...situatia e destul de simpla, da-i lucru manual pana iti trece, relatie iti gasesti tu eventual.

| ambicio a răspuns:

Lucrează cu personalitatea ta, citește cărți de seducție (recomand Pera Novacovici), ai încredere în tine și totul o să fie bine.

| teddybearhaveanapple a răspuns:

Singuratatea te poate influenta intr-un fel, mai mult sau mai putin... Sa stii ca sunt multi pesti intr-un ocean. Nu te mai gandii la asta si concentreaza-te pe serviciu, creeaza-ti noi hobby-uri, fa-ti planuri de viitor, s-a... Persoana speciala pe care o cauti de mult timp va aparea la un moment dat, dar cand vei inceta sa o mai cauti. Ai rabdare, lucrurile se vor rezolva de la sine happy

| Banshee explică (pentru moradu93):

Sunt zile in care sunt foarte ocupat, nu am cum sa ma vad cu ea si abia astept sa o revad.
Dupa ce intr-un final am si eu liber ma simt minunat pentru o scurta perioada de timp, insa dupa ce trece ziua petrecuta cu ea ma simt gol pe dinauntru, fara rost...

| untu a răspuns:

Roaga-te acasa sau la Biserica, cere-i ajutorul de la Dumnezeu, puterea de a depasi peste depresie si iti va lumina mintea si sufletul tau si sunt convins ca iti va veni o idee care o sa te ajute sa rezolvi problema!

| AlexDFY a răspuns:

Eu zic sa nu te bagi in relatie cu ea, pentru ca la fel cat de usor l a lasat pe prietenul tau, asa o sa te lase si pe tine, asta e, asa sunt femeile din pacate, e foarte trist. Legat de starea ta, frate, e foarte normal, toti oamenii au perioade din astea, fii tare si o sa reusesti sa iesi din ea.

| Kogaion a răspuns:

Posibila ta atractie fata de ea, poate fii faptul ca nu ai mai prea luat contact cu o fata in ultima vreme si de aici ti-a plecat atractia pentru ea. Eu sincer iti spun sa nu te "bagi" pe ea, in primul rand te poate refuza si ii va spune si lui si ii vei pierde pe amandoi, cealalta varianta e cum l-a parasit pe el te poate parasi si pe tine. Incearca sa-i spui ei poate mai are vreo prietena si sa va intalniti.

| BotezanDaniel a răspuns:

Buna! big grin
Sfatul meu psihologic: big grin
-invinge orice forma de emotie negativa,de teama! big grin
-refuzul de a ierta implica in mod necesar povara timpului psihologic. big grin
-prezentul este tot ce vei avea vreodata. big grin
-viata ta,este in aceste moment. big grin
-viitorul este o replica a trecutului. big grin
-cand mintea ta este impovarata de trecut, traiesti aceleasi lucruri. big grin
-calitatea constiintei din prezent da forma viitorului, care nu poate fi trait decat in clipa de acum. big grin
-identifica-te cu mintea, observa gandul, nu-l analiza! big grin
-asculta linistea din spatele oricarui sunet! big grin
-observa cromatica, nu interpreta! big grin
-modifica-ti gandul, sau accepta-l! big grin
-modifica-ti starea, sau accepta starea! big grin
-simte corpul tau interior, scufunda-te in iluminare! big grin
-traieste clipa de acum, prezentul etern, profund! big grin
-nu exista salvare in timp, nu te poti elibera in viitor de problema ta. big grin
-prezenta in clipa de acum este cheia libertatii. big grin
-nu poti fii liber decat acum. happy
-anumite lucruri din trecut n-au mers asa cum ai dorit. happy
-iti manifesti o putere sa mergi mai departe, de ce s-a intamplat in trecut. happy
-te impotrivesti lucruriilor care exista deja. happy
-speranta te concentreaza pe viitor, neaga prezentul, neaga fericirea ta. happy
-situatia ta de viata exista in timp. happy
-viata ta exista acum. happy
-situatia ta de viata este o constructie a mintii. happy
-viata ta este reala. happy
Ideologii personale.Aleg sa renunt la depresie/ingrijorare/teama/dezamagire pentru ca: sad
-apare in urma constientizarii a unui lucru gresit. sad
-este rezultatul prejudecatiilor. sad
-sunt trist pentru ca sunt intr-o stare de regret. sad
-am o mare neplacere si suferinta. sad
-am o minte impovarata cu impotrivire. sad
-sufletul meu este incatusat, in suferinta, in judecata pacatului. sad
-am de ce sa ma ingrijorez. sad
-am o stare de depresie. sad
-sunt captat in necuratie si suprare. sad
-sunt singur impotriva cerului. sad
-sunt nefericit si neimpacat. sad
-sufletul nu s-a detajat de trecut si de viitor. sad
Ideologii personale.Aleg fericirea, consta in urmatoarele idei: big grin
-fac ceea ce imi consoleaza binele. big grin
-fac ceea ce ma bucura pe o perioada lunga de timp. big grin
-fac totul profund, din inima, nu din minte. big grin
-renunt la orice modalitate de pacat. big grin
-pot cu adevarat sa ma identific cu mintea. big grin
-vreau sa il pot contempla pe Isus Hristos, regele sfintiilor si al ingeriilor, in purificare, slava si in gloria pentru eternitate. big grin
-sunt impacat cu trecutul, m-am iertat. big grin
-traiesc curat prezentul. big grin
-prezentul etern imi da bucurie. big grin
-ma pot bucura de clipa de acum. big grin
-nu mai am de ce sa imi fac griji. big grin
-simt sanatatea si viata din mine. big grin
-am o minte iluminata, purificata. big grin
-de astazi(data), mi-am schimbat viata radical. big grin
-ma detasez de pacat, de ce nu-mi aduce fericirea si pacea. big grin
-confer o viata noua. big grin
-nu ma mai intereseaza ce mi-a placut candva. big grin
-imi consolidez sanatatea si bucuria. big grin
Iti doresc toate aceste acumulari psihologice facute de mine, sa le contemplezi! Sanatate! big grin