In primul rand, "niste tichete" pot fi orice. Daca sunt pentru gratuitatea la transportul local nu le poti "trece" pe Bucuresti. Ai putea primi altele doar daca iti faci domiciliul in Bucuresti si transferi dosarul in Bucuresti. Insa va fi revizuit. Exista si varianta ca sa nu-ti mai aprobe handicapul. Depinde cat de grav este.
Nu, nu le primesti pe loc. Se dau la inceput de an. Sau, in functie de oras, luna urmatoare depunerii cererii.
Daca medicii din alt judet considera ca nu e destul de grav...
Eu nu stiu ce ai tu si cum considera medicii ca ar fi.
Gradul il am accentuat, iar diagnosticul de întârziere mintală ușoară. O întrebare aș mai avea. Cu diagnosticul și cu gradul de handicap voi rămâne toată viața sau pot renunța la ele?
Și după cât timp pot renunța? Eu dosarul l am băgat din noiembrie 2023, iar următoarea dată când voi merge la consult la comisie va fi in noiembrie 2025, Adică o data la 2 ani. Pot renunța la indemnizația de handicap și la dosar oricând?
Bună, pentru trasport STB exista legitimatie de handicap mergi la ei la registratura cu poza ta tip buletin faci o cerere si ei te anunta cand sa mergi sa o ridici sau ti o da pe loc. Aceasta legitimatie STB este valabila un an
Numai spune la toata lumea ce grad de handicap si ce boala ai, lumea este rea si isi bat joc de tine cei de aici de pe TPU. Tine pentru tine aceste informatii care sunt scrise pe certificatul de handicap si Dumnezeu sa te ajute sa iti faca definitiv pensia plus gradul de handicap si atunci esti fericită.
Imi poți răspunde la întrebarea mea? Stii cumva dacă pot renunța oricând la dosar si indemnizație? Chiar am nevoie să știu. Nu mi știi viața ca sa ti poți da cu părerea ce e bine și ce nu pentru mine. Chiar imi doresc sa renunț la dosar, nu vreau sa mi l fac definitiv pentru ca ma încurcă in multee privințe.
Poti renunta oricind dar numai primesti pensie si drepturile pe care le ai ca persoana cu dizabilitati, iar handicapul boala adica o vei avea toata viata dar fara drepturi, daca te angajezi vei fi data afara deoarece nu vei putea face nimic din cauza handicapului tau, tu fa ce vrei renunta la dosar si vezi tu din ce vei trai este fix problema ta ce faci cu viata ta.
Poti renunta oricand. Dar de ce ai face-o? Te poti angaja rapid? Altfel, fara ajutorul de handicap, din ce vei trai? Nu te baza pe ajutorul unui iubit. Azi e, maine nu mai este.
dobrin1019 întreabă: