| Crescent a întrebat:

Buna! Am doua masele cariate. Sunt curioasa daca stie cineva cat m ar ajunge in mare sa le fac. Mi e frica de mor de dentist, deci as vrea sa stiu dinainte ce face in mare parte.
Prima masea e gaurita si in mijloc a crescut ceva roz, care creste si se micsoreaza si sangereaza uneori cand ma spal pe dinti
A doua e tot sparta, a ramas posibil o bucata jos. Problema e ca, cred ca gingia se strange deasupra ei. Asta ma si doare de cateva ore.
Daca ati avut macar o problema din astea doua sunt curioasa cum s-a rezolvat si cat a costat. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa faci o carie costa cam 150-250 lei depinde de cabinet.
Insa din ce zici tu pare mai grav decat o simpla carie si aici doar medicul iti poate spune ce e nevoie de facut.

Poate e nevoie de un tratament pe canal (mai ales daca zici ca doare) care inseamna vreo 600-700 lei in plus. Si daca maseaua e distrusa si nu poate fi reconstruita e nevoie de o coronita a carei pret variaza de la 1000-2000 lei

Dar repet, astea sunt costuri pe care doar medicul ti le poate spune dupa consultatie.

| johnnny123 a răspuns:

Nu stiu exact cat costa sa le faci azi, dar stiu cu siguranta ca pretul va creste cu cat le vei lasa mai mult să se degradeze.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Depinde de cabinet, eu am dat 400 lei sa faca o singura carie la o masea pusa. Sunt care lucreaza mai ieftin dar si prost, sau ieftin si bine. Orienteaza-te si tu, e posibil ca maseaua cu nr 2 sa nu o mai poti recupera. Nu cred ca esti dispusa sa dai 1000-2000 lei cum a zis suntserios... eu unul nu as da, as prefera sa pun alta in loc.

| DandG2304 a răspuns:

Depinde unde te duci: clinica (unde e de obicei mai scump, dar au fel si fel de aparaturi, chiar si televizor la care sa te uiti in timpul procedurii), sau la cabinet normal.
Eu am avut o plomba mai ridicata ce a determinat in timp la moartea nervului respectiv si a trebuit sa imi fie scos. Coroana + tratamentul de canal + tot a costat aproximativ 2000 de lei.

Ca de la o persoana cu frica de dentist la altul: mergi la femei (sunt mai blande) si spune-i de prima data ca iti este frica. O sa iti povesteasca exact ce face ca sa te ia mai usor si sa iti alunge din teama. Am fost la 3 diferiti si toti m-au luat mai moale cand le-am spus ca imi este frica de ei.

| Mindfulness a răspuns:

Trebuie tratament de canal și plombate.