| AndreeaRoxanaBZ a întrebat:

Buna,
Am fost diagonisticata cu HPV ( din pacate am 2 tulpini care IN TIMP imi pot da cancer, da ). Am facut genotiparea, am facut colposcopie( pe col aveam o pata aceto-alba si efect mozaic) ginecoloaga mea a zis sa nu ma ingrijorez si sa asteptam rezultatul de la papanicolau. Acum, intrebarea mea este: mi-a dat Isoprinosine si ovule Betadine pe care mi le admistrez doar 2 zile pe saptamana seara. Eu cu prietenul meu am realtii sexuale doar protejate, doctora a spus ca oricum a luat si el ( desi am 2 veruci mici in zone nu prea usor de atins in timpul unui act sexual). Eu mai iau si vitamina A, magneziu, tablete de echinaceea, vitamina C. Tratamentul este unul bun? Am intrebat daca putem avea relatii sexuale in urma tratamentului, mi s-a spus ca da, mai putin in zilele in care imi administrez ovulele.

Acum, eu am tot citit pe googleul nostru drag si scump, si am inceput sa-mi pun intrebari de genul: tratamentul primit este unul bun? Chiar avem voie sa facem dragoste? Oare, ar trebui sa ma iau dupa un doctor sau dupa ce citesc pe internet despre un virus foarte mediatizat? laughing
As vrea o parere, va rog.
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Staif a răspuns:

Medicul stie mai bine decat internetul unde scriu toti neavizatii, tot felul de pareri.
Ce ai tu, nu e obligatoriu sa duca la cancer. Daca se poate sa nu faceti sex in timpul tratamentului, e mai bine. Dar... barbatii nu prea rezista.
Nu inteleg: ce a luat si el? Medicamentul sau boala? Chiar daca ai doar 2 mici... boala nu e localizata fix acolo ci extinsa in toata zona. Ar trebui sa-si faca si el un control si tratament. Cat mai repede.

| Cortex a răspuns:

In primul rand trebuie sa asculti ce zice doctorul inaintea sfaturilor de pe internet deoarece el stie ce vorbeste dovedit prin diploma sa si internetul nu ai de unde sa stii daca ce spune este adevarat sau nu, totusi daca ti se pare ca analiza lui nu e intr-u totul corecta te sfatuiesc sa consulti un alt doctor.Si pana la urma, gandirea ii da energie corpului sau sa se vindece.Cunosc un om care s-a vindecat de doua cancere fara sa ia vreun tratament, facand exercitii fizice zilnic si mancand sanatos, bineinteles avea si o minte optimista care credea in el orice s-ar fi intamplat.Tot ce se intampla, se intampla cu un scop, tu ai puterea sa alegi care e scopul, poate fi unul constructiv si benefic tie sau unul distructiv.Succes!

| AndreeaRoxanaBZ explică (pentru Staif):

Boala. Medicament nu a luat nimic iar doctora mi-a zis ca nu e necesar pentru ca ar fi doar purtator, ca n-are ce analiza sa-si faca decat daca i ies condiloame sa le arda si/sau sa ia pentru imunitate ceva. ( desi el sta bine cu ea ). Nu cred ca are ce analize sa-si faca, ca barbat. Probabil, repet, noi nu ne-am atins in zonele alea decat protejat prin prezervativ...

| AndreeaRoxanaBZ explică (pentru Cortex):

Am destul de multa incredere in doctora mea, mi-a fost recomanda si am citit foarte multe PROuri despre ea. Chiar am multa incredere, dar am tot citit si m-am panicat un pic. Si eu cred ca gandirea pozitiva e cea mai importanta, dar pentr asta ar trebui sa nu ne mai lasam afectati de diversi factori happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu a luat din verucile respective, ci din col si vagin, unde sunt infectate celulele.
Tratamentul este unul bun, iti creste imunitatea locala si evita alte infectii (care ar grabi evolutia spre leziuni precanceroase si canceroase). Da, aveti voie sa fecti sex, dar e de preferat sa fie protejat. NU iti va face nici un rau, raul a fost demult facut.
Dupa cum sunt sigura ca stii, este chiar interzis sa citesti chestii de pe internet despre sanatate, iar daca le citesti trebuie sa verifici foarte riguros ca cel care le-a scris este medic (iti confirma colegiul medicilor ca practica si exista o dovada solida ca nu i s-a furat identitatea)

| Cortex a răspuns (pentru AndreeaRoxanaBZ):

Asa este, gandeste pozitiv orice ar fi si ia totul ca pe o lectie.Ca veni vorba, se zice doctorita nu doctora.Asculta de doamna doctor si lasa la o parte ce scrie pe internet pentru ca n-ai de unde sa stii ce e adevarat si ce nu, pe cand un doctor e certificat si are dreptul de la stat sa-ti spuna ce se intampla cu corpul tau.

| AndreeaRoxanaBZ explică (pentru Brigaela):

Multumesc mult pentru raspuns,
Ei bine, am citit pe internet povestea unei fete care avea si ea zona mozaic, insa la ea s-a ajuns la operatie! Mie doamna doctor nu mi-a dat de inteles ca ar fi foarte grav ( mai ales ca aceasta zona aceto-alba si mozaic s-au vazut foarte bine in aplicarea celei de a doua substante). Imi puteti spune si parerea dumneavoastra?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru AndreeaRoxanaBZ):

O zona aceto-alba si mozaic poate avea substraturi diferite. E foarte posibil sa suferiti o mica interventie, dar e posibil sa treaca si cu tratament. Fara rezultatul biopsiei, medicul nu stie cat e de grav, deci e normal sa nu va alarmeze inutil. Dupa rezultat, veti sti ce aveti de facut.