anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am fost la ginecolog sa-mi fac o lama si mi-a iesit frecvente leucocite si col inflamat. In ultimul timp m-am confruntat cu infectii urinare. Sa fie asta cauza? S-a confruntat cineva cu situatia asta? Am mers sa fac testul de urocultura dar daca nu e asta trebuie sa fac un alt test ginecologic. Ce altceva ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Ce te-ai dus sa faci :O:O:O?

Leucocite mari de regula inseamna o infectie. Probabil ca trebuie sa iei antibiotic. Febra ai avut?

| coolgirlem a răspuns (pentru IMC90):

Am facut papanicolau si lama, adica secretia este analizata. Mi-am simtit intr-adevar corpul mai fierbinte dar nu mi-am luat o temperatura sa fiu sigura. Infectia ca infectia dar oare ce ar putea fi? Ma intrebam daca cineva se regaseste in descriere si ce anume li s a spus ca au.

| EmaS a răspuns:

Este posibil sa fie de la infectia urinara.Trebuie sa faci tratament cu antibiotice, sa vezi la ce iti iese sensibil, cand primesti rezultatul.Dar sa faci cel putin 10 zile tratamentul.Sanatate.

| alessia5158 a răspuns:

Cred ca ti-ai facut testul Babes Papanicolau. Testul Bebes - Papanicolau consta in analiza unei probe de celule (frotiu pe lama) recoltate de pe suprafata colului uterin (cevix) si se foloseste pentru a detecta celulele cervicale anormale sau neobisnuite (celule atipice) sau pentru a descoperi unele semne de infectie in aceasta zona.
Importanta cea mai mare a testului Babes - Papanicolau ramane faptul ca poate detecta schimbarile aparute in zona colului uterin, existenta semnelor de modificare a celulelor, datorate infectiei cu Human Papilloma Virus (HPV), modificari ce pot, in anumite situatii, sa insemne riscul de aparitie a unui cancer de col uterin.
Dar examinarea nu se reduce la detectarea de celule care "au luat-o razna", testul Babes - Papanicolau putand pune in evidenta si leziunile inflamatorii nespecifice declansate de orice tip de iritatie a colului uterin ( de exemplu, reactie alergica la spermicide sau prezenta unui sterilet) sau cauzate de o afectiune numita vaginita( adica o infectie a vaginului provocata de germeni microbieni cu transmitere sexuala precum Candida albicans, Trychomonas vaginalis, Neisseria gonoreae si altii).

Medicul ginecolog este cel care hotaraste daca mai este nevoie si de alte teste si tot el iti recomanda tratamentul necesar stingerii infectiei care a cauzat inflamarea colului uterin
Numai bine!

| IMC90 a răspuns:

Candida mananca rau. Ma indoiesc ca poate fi Candida. Cel mai probabil o infectie bacteriana.

In zona aia merge bine amoxicilina-clavulanat (denumirea comericala a medicamentului original : Augmentin). Doza 1g, o tableta/12h timp de 7 zile. Asta in cazul in care este infectie bacteriana. Dar sa nu iei Augmentin inainte sa faci antibiograma ca nu mai iese nimic tongue

Mai buna ar fi ciprofloxacina (Ciprinol), dar care merge mult mai bine pe tracul urinar superior. Este medicamentul de electie in infectiile urinare, dar eu am mai mare incredere in amoxicilina-cluvulanat pe tracul genital.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai o infectie genitala. Ea poate fi luata pe cale sexuala, poate fi determinata de o igiena precara, de infectii urinare incorect sau incomplet tratate, de constipatie.

| coolgirlem a răspuns (pentru Brigaela):

Imi poti spune te rog de ce de la constipatie? este adevarat ca o mai am dar cum poate afecta colul uterin?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Germenii din colon pot migra inspre organele genitale, mai ales daca materiile fecale stagneaza mult in colon si germenii prolifereaza foarte tare. De asemenea, materiile fecale contin multi microbi si daca nu te stergi corect (din fata in spate) sau nu te speli foarte bine dupa fiecare scaun, iti poti infecta zona genitala.