anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Am fost marti la dentist cu o carie destul de avansata, mi-a curatat-o pana la canale si apoi mi-a pus ceva medicament si o vata la intrarea in canale cu care trebuie sa stau pana vineri. De atunci am gust de medicament continuu in gura si acum simt cu limba cum vata aceea s-ar putea sa iasa. Nu mi-a pus plomba sau ceva provizoriu deoarece nu prea avea cum, maseau fiind majoritatea cariata, ramanand doar radacina. Nu simt durere.
Ce sa fac pana vineri? Imi este cam frica sa mananc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Buna,
Daca ai in interior un pansament mic cat un graunte de mustar, lasa l acolo, te protejează de infectie pe canal.Nu este bine sa patrunda alimente pe acolo.
Mananca supe, piureuri, iaurt, chestii moi, pana vineri.
Sanatate,

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa faci fix invers de ce zice Violetta. Sa nu scoți nimic din măsea și să ai mare grija la periat. Și logic încearcă să mănânci pe partea cealaltă

| Negroo a răspuns:

Pansamentul e provizoriu. Pentru medicament. Nu ti-a spus medicul sa-l arunci dupa 2-3 ore?
Scoate vata, mananca, dar ai grija sa speli bine locul dupa ce ai mancat.

| cristina2499 a răspuns (pentru Negroo):

Nu, practic acel pansament e foarte mic, introdus doar in canale

| cristina2499 a răspuns (pentru ioana748):

Multumesc! Da, este doar pe canale, doate micut, dar probabil vata aceea sau ce a fost pusa s-a umflat sa zic asa si de aceea se simte la limba.

| ioana748 a răspuns (pentru cristina2499):

Lasati - l acolo si nu mai dati cu limba.
Da, s-a umflat de la lichidele cu care a intrat in contact.
Va protejează zona aceea, sa nu patrunda in canal diverse.
Incercati sa nu l mai atingeți pana ajungeți la dentist.
Multa sanatatehappy

| Negroo a răspuns (pentru cristina2499):

Stiu. Am avut si eu.