anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am Helicobacter si mai am 2 zile in care iau tratament cu antibiotice. Ideea e ca, stomacul tot ma doare, ce-i drept nu la fel de rau, dar nu mi-a trecut durerea cu totul si mi-e frica de posibilitatea ca bacteria sa mai traiasca. Ce spuneti? Ideea e ca desi antibioticele le termin luni mai am un medicament care mai trebuie luat inca o saptamana jumate dar, este un medicament pentru scaderea aciditatii din stomac. De ce trebuie sa il iau mai mult decat antibioticele? Ce pareri aveti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| DomnulMacaroana a răspuns:

Helicobacter iti inflameaza mucoasa si o face mai predispusa la ulcer, adica distrugerea ei. Nu bacteria gaureste mucoasa in principal, ci acidul clorhidric din stomac.
Chiar daca numarul bacterilor au scazut, mucoasa poate sa fie inca lezata, ranita, si inca trebuie ferita de ulcer, scazand aciditatea. Probabil ti-a zis doctorul sa mananci si niste chestii anume, mai usor de digerat, din cauza ca iti scazi aciditatea.

Antibioticele de asemenea sunt medicamente care se folosesc cu masura, intrucat afecteaza flora din intestin si sunt ceva mai toxice pentru ficat, si abuzul lor poate sa favorizeze evolutia bacteriei intr-o forma rezistenta. De aceea tratamentul trebuie intrerupt. Nu trebuie sa dispara de tot bacterile, e suficient sa scada numarul lor, cat sa nu mai fie un pericol. Sistemul tau imun se ocupa ulterior de ce a mai ramas fara ajutorul antibioticelor, care au combatut majoritatea lor.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DomnulMacaroana):

Nu mi s-a spus nimic cu privire la anumite mancaruri pe care sa le evit.

| Freya1 a răspuns:

Lasand la o parte explicatia stintifica,cu ce este ea si cum se manifesta ceia ce trebuia sa iti zica medicul sau daca nu sa te interesezi si tu am un prieten ce a avut boala respectiva.
Lua acele antibiotice ce ii provocau arsuri dar spre binele lui si acel medicament pentru acid.Dar in timpul asta avea si regim (nu avea voie prajit,sau alimente care fermenteaza etc) plus o igiena stricta deoarece aceasta bacterie se mai numeste si "boala mainilor murdare" (asa ca trebuie spalat fiecare aliment plus igiena corporala sa fie impecabila).Aa da si se mai si ea (adica poti sa iei tu de la cineva, si sa ia cineva de la tine si printr-o strangere de mana,sarut, de pe wc, cani, linguri) asa ca ai grija sa nu dai la cineva sau sa nu cumva sa ai contact continu cu o persoana ce are si nu se trateaza.
Din cate am inteles dupa acel tratament trebuie sa iti treaca, plus sa te lase durerile in caz contrar iti mareste doza de pastile.
Nu e de joaca pentru ca poti si muri de la asa ceva. Daca nu esti informat suficient si nu iti dai nici interesul sa "strangi doctorul cu usa" tot tu o sa ai de suferit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

In primul rand, eu m-am interesat din toate sursele posibile. Medicul de familie nu mi-a spus de niciun regim, de nimic, ok? Hai sa ne aruncam aiurea cu parerile ca nu are rost. In al doilea rand, din moment ce eu fac tratament, bacteria nu poate fi contactata de nimeni deoarece bacteria este distrusa din saliva cu un anumit antibiotic si nu am 2 ani sa imi bag degetele in gura si apoi sa ating alte persoane. In ultimul rand si in concluzie, de fapt, bacteria nu poate ucide decat daca a stat ani de zile in stomac. Bacteria creaza gastrita si ulcere in nerepatate randuri dupa care putem vorbi de cancer la stomac.