Asimilezi f bine, nu mananci cate Kcal trebuie. Normal ca te ingrasi si daca mananci fortat, corpu iti vede caloriile, nu cont ca mananci fortat sau nefortat.
In afara de mancare, baga dulciuri ca alea-s volum cat mai mic si Kcal f multe! Deci sa mananci si sanatos dar incearca sa bagi si de ex 2 ciocolate pe zi daca poti asa in 4-5-6 transe, si o sa iei cam 4-5 Kg lunar.
Nu imi mananci 2-3 bomboane ca n-ai rezolvat nimic.
Mananc cam la nivelul care am zis, altfel nu pui.
Sau de exemplu cate 200 g alune pe zi tot asa in transe, dar in afara de ce mananci in mod normal, sa nu reduci din ce mananci deja, asta valabil si la ciocolate.
Asta este, ca sa te ingrasi trebuie Kcal in plus fata de cat arzi adica de cat mananci acum, ca, cu ce mananci te mentii.
Exista si medicamente care urca pofta de mancare de ex Peritol, se da de unii medic pentru pofta scazuta de mancare, te ia o foame de te sparge si mai ales pofta de dulciuri.
Deci metoda exista.
Mare atentie daca mananci dulciuri, sa te speli pe dinti imediat dupa masa dar f bine, ca sa nu strici dantura, nu stai ore nespalata!
Oricum te duci la un nutritonist si spui problema, vezi ce zice.
Nu poate manca cat vrea, daca sare de Kcal care le arde, pune de nu se vede. Nu mananca peste cat arde, de aia a ramas la greutatea aia.
Am avut la sala din astia si au pus de i-am dat de pereti, au zis doar cat vor sa puna si in cat timp, si asa a cam fost cu o eroare de un 4-5 % sa zicem.
Un ritm asa normal de ingrasare e ca si ala de slabire cam 3-5 Kg lunar.
Dar... poti pune si 10 intr-o luna, nu e absolut nici o problema la o adica.
Se rezolva rapid, am zis si cum o metoda.
Pe pariu ca se ingrasa? Dar sa manance ce ii dau eu si sa vad eu ca mananca, nu ca plec si 3 zile mananca putin, si doar cu mine mananca toata ziua cum zici tu.
Daca aduni Kcal la aia de mananca toata ziua, nu sare de cat arde.
Ba din contra, dulciuri mai masiv asa sa aiba un 1000-1300 Kcal/zi surplus! Alea ingrasa repede si sigur, au volum mic, merge si cartofi prajiti, ce are?
Hello, nu e la slabire, este la ingrasare! Daca mai face si exercitii nu mai pune neam.
Lasa sa puna intai, si sigur sa manance si sanatos, am zis afara de ce mananca acum, sa bage in plus ceva concentrat in kcalorii.
De ex doua ciocolate au cam 1100 Kcal/zi, ar lua un 4-4, 5 Kg lunar asa.
Ba putem manca orice, si prajit si de orice, bunicii nostri mancau orice si n-au mai murit, si dulciuri, si mancare gatita, si paine si de toate.
Doar sa nu abuzam.
Singura chestie sa se spele pe dinti imediat dupa masa, ca sa nu strice dantura mai ales daca baga dulciuri, asta e singura chestie.
Si cand ajunge la greutatea dorita, scoata surplusul si ramane asa.
Daca baga un peritol pe zi, nu mai mananca fortat, mananca cu pofta, haha.
Exista medici care dau Peritol pentru lipsa pofta de mancare (chiar daca el e pentru altceva, se da si pentru acest efect secundar), si va manca cu pofta mai mult, si pune lejer.
E posibil ca la ea sa nu mearga, insa poate merge.
Eu am testat, m-a spart, ai o pofta mai ales de dulciuri, adica exact de ce trebuie, ca au volum mic si Kcal f multe, ca daca-i dai volum mai mare, poate nu-i intra.
Dar asta pe langa ce mananca in mod normal.
Deci da, sa consulte un nutritonist si sa ceara solutii.
Care hello, nenea? Așa m-am îngrășat eu, ce am zis nu e deloc pentru slăbire, vezi mai bine dieta sportivilor, luptătorilor, etc., și aceștia nu au voie să mănânce dilciuri cu care oricum nu sunt de acord. Doar ciocolata neagră minim 80%, puțin pe zi, restul nu aduc kg în mod sănătos, poate doar diabet. Înbolnăvești oamenii cu asemenea metode. Și nu contează dacă se spală pe dinți, a mâncat dulciuri, la revedere dantură.
Veniți cu atâtea calorii de nu știu de unde le scoateți, niște numere care par că s-ar potrivi nu înseamnă că produsul este bun.
Vorbiți în necunoștință de cauză și sugerez să vă mai informați. O noapte liniștită!
Și cu cartofii prăjiți ce nu se înțelege că punandu-mă pe îngrășat nu-i mai suport eu? Vorbeam de mine, nu de tine. Tu mănâncă ce prosti vrei, eu nu le suport și sunt în potriva lor.
Nu mai compara aiurea, bunicii prăjeau în untură, nu ulei de floarea soarelui, nu mâncau chipsuri. Și uite că majoritatea i-am văzut murind chinuiți, bolnavi bieții de ei.
Și uite că m-am apucat de sport și așa am pus, cum m-am lăsat, am și slăbit.
Nu mai vindeți gogoși, vă rog eu frumos )).
Eu i-am zis la sfarsit sa se duca la nutritionist, eu am dat o parere pe care am aplicat-o cu succes la unii colegi de sala care aveau aceasta problema si tot asa "nuuu pun eu pe mine".
Si de ce ma rog nu esti de acord cu dulciurile? Zaharul se arde si nu mai ramane nimic din el, iar la cine vrea sa puna, tocma bun, se transforma excesul in grasime.
Nu e nici o adio dantura caci daca nu te speli, in gura bacteriile alea saracele-s moarte dupa zaharul ala, si asa se fac cariile, daca cureti f bine si repede treaba, nu ai cum sa mai faci carii.
Pai ar insemna ca eu sa nu mai am dinti de 20 ani la cate dulciuri bag zilnic.
Am invatat de la nemti, nu dim si seara, ci imediat dupa masa foarte bine, spalat, si uneori chiar de doua ori in caz ca ar mai ramane ceva care ai plimbat cu peria cand ai periat.
Ptr ca multi mananca acum o bomboana, si seara abia se spala.
Sau poftim, dulciuri fara zahar dar tot cu Kcalorii, de ex sorbitolul nu face carii. Sunt dulciuri cu sorbitol.
Bun, si ciocolata cu 80 % cacao merge, ai dreptate, ca are 600 K/100 g.
Ea e fata, e slaba, nu e luptatoare, aia de care zici mananca, nu gluma, e si normal ca pun. Ea nu poate manca prea mult volum!
Diabetu nu se face de la zahar, si unii medici zic, diabetu se face da la gene defecte si pe fond toxic, daca injectezi Aloxan sau Streptozotocin, atat.
Daca ai gene bune si nu sari de kcal sa te ingrasi, nu-l faci niciodata, pancreasu baga insulina cat trebuie fara absolut nici o problema, si nici rezistenta la insulina nu apare daca nu te ingrasi si n-ai gene defecte care dau asta, ca sunt oameni care au rez la insulina din nastere.
Chiar si alimentele cu IG mare nu fac rau la un om sanatos, urca glicemia mai repede, baga insulina, o coboara, dupa ce s-au metabolizat carbo (de obicei 45-50 g/ora), scade insulinemia si revine glicemia la cum era, si asta e.
Daaaa, mancau in untura, deci mai rau, ca erau graismi saturate care-s periculoase, cel vegetal nu are colesterol.
Eu nu am pomenit de cipsuri aici, ca alea au grasimi trans care-s durere.
Si eu am facut sport aproape 7 ani si eu am slabit, m-am ingrasat, am facut masa, etc.
Kcal nu le scot eu, le-am verificat, alea scrise pe etichete in general sunt reale, verificat si cu calcul si cu cantarul, da cam al dracului de corect.
Doar ca unii fac greseli, un g de carbo are 4, 1 Kcal nu 4 Kcal si unu de grasime 9, 3 nu 9.
Nu știu ce ai scris așa mult, dar pentri prima întrebare: am eu mofturile mele + dinți mei se pot caria ușor pentru că mi-a cam distrus măsele de minte/accidente ȘI nu e tratament stomatologic pentru asta dacă îți vine în minte că trebuie să mi-i repar. De ciocolata neagră se știe că-i bună pentru inimă.
Chiar e exagerată. Și eu am avut 37 și sunt mai mică, nu e o greutate normală, nu ai cum sa te simți bine la greutatea asta și nu neapărat din cauza felului în care arăți, dar te simți nesănătoasă.
Mai întâi asigură-te că ai arderi rapide și nu alte probleme de sănătate. Apoi, mergi la un nutriționist și fă-ți abonament la sală.
Nu exista daca mananc normal- ard repede, fiindca este evident ca nu mananci suficiente calorii.
Incearca sa mananci 2200-2500 calorii pe zi si vei vedea cum asimilezi greutate.
Salut,
"Pentru tine, alfel poți sta jegos și să te complaci. Asta înseamnă inconștiență."
Aha, de unde concluzia? Nu degeaba a ieșit PSD.
De la "Tu te accepți așa cum ești, familia la fel, prietenii la fel."?
Concluzia e că nu mi-ai înțeles gândirea. Nu toată lumea gândește ca tine. Nu mai avem ce discuta.
Evident că lumea nu gândește la fel...
Mai citește o dată cu atenție ambele răspunsuri(al meu și al tău) și ai să vezi că tot ce mi-ai spus ți se aplică ție.
În niciun caz. Tot zici că familia te acceptă așa cum eșiti. Eu nu am zis asta.
Du-te la un nutritionist, asculta la mine. Exista pastile pentru a te ingrasa, eu ma dau exemplu pe mine.
Deci sunt ectomorf, ma ingras super greu.Inainte de carantina (din luna martie 2020) aveam undeva la 67-68-69 kg imbracat bine si 1.73 inaltime. Dupa ce am stat acasa 2-3 luni, practic ma uitam toata ziua la seriale, imi mai luam cate o shaorma..deci dormeam o gramada, mancam si ma culcam, m-am ingrasat si am ajuns pe la 75 kg,de atunci pana in momentul asta incerc sa ma mentin asa, fac si sport zilnic aproape, am inceput sa iau si suplimente (proteine, creatina, vitamine si minerale, omega3 etc.), mananc de vreo 5 ori pe zi + banana la fiecare masa.
Cum esti tu e greu sa te ingrasi fara un ajutor ceva, daca esti gras te poti apuca de sala sa poti slabi, daca esti slab iti trebuie un ajutor, n-o sa poti manca daca nu ai pofta.
Du-te la nutritionist ceva, sigur o sa ai rezultate.