| Himpeppa a întrebat:

Bună! Am nevoie de ajutor rapid! Mi-a nascut cățeaua, ea are un an daca contează. Un pui a vomitat laptele și e foarte slăbit și nu vrea sa mănânce. Ce pot sa fac? E urgent va rog, nu vreau sa moara, nu știu ce sa fac. Și nici nu am un veterinar în apropiere. Ce fac? Ma duc la o farmacie veterinara? Va rog repede, mi-e mila de el, puiul are 6 zile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Whitte a răspuns:

Urgent la veterinar, nu aici.

| tonyc7 a răspuns:

In niciun caz sa nu il indepartezi de mama lui. Daca sunt sanse sa isi revina, atunci acele sanse sunt in primul rand langa mama lui.

| liviaArianna a răspuns:

Iată câțiva pași de urgență pe care îi poți urma până reușești să ajungi la un veterinar sau să obții ajutor

1.
Păstrează cățelul cald:
Puii de câine nu pot regla bine temperatura corpului, iar dacă este slăbit, poate deveni ușor hipotermic. Asigură-te că este într-un mediu cald, dar nu-l încălzi prea repede sau prea intens. Folosește o sticlă cu apă caldă învelită într-un prosop sau o pătură.

2. Hidratare:
Dehidratarea este o mare problemă pentru puii nou-născuți. Dacă nu poți ajunge rapid la un veterinar, încearcă să îi dai niște **apă caldă sau soluție de rehidratare pentru animale**, cum ar fi, Pedialyte folosind o seringă mică sau un picurător. În farmacii veterinare, se găsesc soluții speciale pentru rehidratare.

3. Mâncare:
Dacă nu se poate hrăni de la mamă și nu dorește să sugă, trebuie să îi oferi formulă specială de lapte pentru pui (NU lapte de vacă, pentru că poate agrava starea). Aceasta se găsește în farmaciile veterinare. Folosește o seringă sau un biberon special pentru pui de câine. Încearcă să îl hrănești foarte încet și cu grijă.

4. Contactează telefonic un veterinar:
Chiar dacă nu ai un veterinar în apropiere, încearcă să găsești unul care să te ajute telefonic. Explică simptomele și întreabă despre orice tratament de urgență pe care îl poți face acasă până ajungi la un cabinet.

.5. Farmacia veterinară:
Dacă există o farmacie veterinară aproape, mergi acolo și întreabă pentru soluție de rehidratare și formulă de lapte special pentru pui. Personalul de acolo ar putea să te sfătuiască și să îți dea alte produse utile.

Este foarte important să primești sfaturi de la un profesionist cât mai repede. Dacă observi semne de agravare, cum ar fi letargie extremă, respirație greoaie sau convulsii, puiul are nevoie urgentă de îngrijire veterinară.

Acționează rapid, dar cu blândețe.