Calmeaza te putin, am trecut exact prin ce treci tu. Am avut 90 kg si am slabit pana la 40 intr-un an jumate. Hai sa iti spun cateva chestii pe Facebook : Anne Pirjolea. Te astept sa imi scrii
Nu știu care este contul tău. Mi-au apărut mai multe. Cum îți arată poza de profil?
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Sunt multe standarde de frumusete in lumea asta. Din pacate suntem absorbiti de ce credem ca arata bine, vrem sa ne racordam acestor standarde.
Nimeni nu iti spune cat e de greu sa treci prin asa ceva. Nimeni nu iti spune cat de greu e sa iti revii.
Dar, un lucru pe care trebuie sa il inveti este ca doar tu te poti salva pe tine. Si nu va fi deloc usor. Ai nevoie de o vointa de fier. Trebuie sa vrei sa incepi recuperarea, sa accepti ca ai o problema si sa realizezi ca exista speranta dincolo de problema. Nu te defineste ce ai facut pana acum, dar ce vrei sa faci tu mai departe. Pentru a te recupera, pentru a nu mai avea ameteli, e nevoie sa mananci. E nevoie sa te lupti cu instinctul de a nu accepta mancarea. Exista moduri sanatoase sa te mentii in forma. Dar, ai un drum lung de parcurs. Iti doresc doar binele ai succes in tot ce faci. Si nu uita ca esti o persoana minunata si puternica.
Nu te judeca nimeni.
Dar ai nevoie în primul rand de un psiholog, bullyingul te a afectat pe plan psihic destul de mult, te ar ajuta sa stai de vorba cu cineva. Tulburările alimentare pornesc mai întâi pe plan psihic
După ajunsesem sa mănânc câte un mar pe zi. Jumătate dimineața și jumătate după ce veneam de la școala adică la ora 5. Slabisem 9 kg intr-o luna.
Super. Isus te-ar fi luat în echipa lui de femei! Mi-ai dat idee. Nici mie nu mi-ar strica să slăbesc vreo 9 kg!
Nu am vrut să te jignesc, doar să te amuzi.
Aceste întâmplări ale tale, te-au făcut să ai o experiență specială a corpului tău, a vieții și te-au ajutat să înțelegi cât de importantă este alimentația pentru viață.
De aceea oamenii religioși fac o rugăciune la începutul mesei, și una după ce au terminat masa. Astfel actul alimentației devine un act sfânt, de comunicare cu divinitatea. Așa trebuie conceput și trăit actul alimentar.
Dta te-ai concentrat foarte mult asupra lui și ai reușit să îl perturbi un pic. Dar asta îți acordă o șansă deosebită. Tu l-ai influențat, tot tu poți să îl aduci la normal.
Este o anecdotă cu un miriapod, o insectă din aceea târâtoare cu multe piciorușe. Se zice că a fost întrebată una, ca să explice ea, cum reușește să meargă, să miște, să conducă atâtea picioare.
A fost așa de încurcată săraca de întrebare, că nu a mai reușit să meargă.
Astfel, primul lucru. să nu dai alimentației atenția aceasta excesivă. să lași organismul să revină la normal.
Stii cum face un sugar.
Îi este foame, cere de mâncare. Se satură. apoi i se face din nou foame. Apoi plânge din nou, cere de mâncare și i se dă. Normal, natural, fără teorie. Dta dacă te concentrezi prea tare, perturbi. Lasă foamea și sațietatea să conducă natural procesul de hrănire și vei reuși.
Nu este bine să ne forțăm să vomitam după ce mâncăm. Organismul s-a obișnuit cu lucrul acesta, pentru că l-ai învățat că hrana este un lucru rău. Ca să-l înveți iarăși bine trebuie să-l dezveți mai întâi; și dezvățul este mai greu, dar nu imposibil. Pentru acest lucru trebuie să mănânci doar cate puțin, indiferent de starea ta psihică, indiferent de orice. Este neapărat necesar ca să te ridici flămândă de la masă. La toate mesele. Numai în felul acesta îți vei învăța organismul că hrana este un lucru bun; și mâncând mai puțin, nu se va mai depune nimic, ci vei slăbi. Seara să nu mai mănânci nimic. Doua mese pe zi -dimineata și la prânz- sunt suficiente.
Consumă dimineața cereale integrale cu lapte de soia. Acestea îți vor ține de foame fără probleme până la prânz, chiar și consumate în cantitate mai mica.
Trebuie să înveți să inhibi, să nu bagi în seamă senzația de foame, și la fel să faci și când va apare starea de panică. Pentru că si una și alta va trece.
Reține că trebuie să mănânci: dar nu seara. Și trebuie să te ridici de la masă cu senzația de foame.
Dacă situația este gravă, atunci trebuie consultat medicul care te poate ajuta cu un tratament pentru reglementarea activității organismului.
As crea dar eu nu locuiesc in țara și nu stăpânesc suficient de bine limba din țara asta ca sa ma duc aici la psiholog iar părinții mei nu sunt de-acord sa vorbesc online cu unul din România...
Poți încerca să mergi la un psiholog roman din tara în care ești sau la unul de acolo împreună cu cineva din familie cu care te simți confortabil și care știe limba