| HelpMeNow a întrebat:

am o intrebare. Am lipsa un dinte si am ales sa mi-l pun cu ajutorul celor din jurului. Astfel a trebuit sa ii pilesc pe cei din jurul lui pentru a-mi putea pune acel dinte ( legandu-se de cei 2 de langa ). Acuma sunt piliti. STIU ca este normal sa ma doara la rece ( ma doare ), insa ma mai dor si din cand in cand. cand apas pe ei cu degetu nu, insa ma mai trezesc cu dureri. sau ma ia deodata stand la laptop. este normal? Dentistul spune ca da, dar nu cred ca intelege exact ce vreau sa spun. imi e frica sa nu puna acei dinti si sa ramana durerea ani intregi...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cred ca si tu esti f sensibil sau, ma rog, nu stiu ce doctor ai. Atata vreme cat dintii sunt polizati de smalt e normal ca simti si te doare, sunt lipsiti de protectia de baza. E cum ai fi dezbracat in frig. Dupa ce se acopera cu lucrarea definitiva nu mai doare, in cateva zile te obisnuiesti cu noua forma din gura si o sa fie ok. De aia fuge lumea de dentisti.

8 răspunsuri:
| HelpMeNow explică:

Am uitat sa precizez. Acea durere dispare instant cand iau Nurofen. sau algocalmin sau orice medicament de durere! Dar reapare dupa ore. poate chiar dupa o zi!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cand iti termina lucrarea nu te mai doare nimic.

| HelpMeNow explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Si. astazi mi-a facut proba, cand s-a apasat cu dintii noi pe cei piliti, am simtit cea mai groaznica durere din viata mea, a incercat sa se apese foarte tare incat sa intre bine sa vada daca sunt buni. este normal, nu?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru HelpMeNow):

Cred ca si tu esti f sensibil sau, ma rog, nu stiu ce doctor ai. Atata vreme cat dintii sunt polizati de smalt e normal ca simti si te doare, sunt lipsiti de protectia de baza. E cum ai fi dezbracat in frig. Dupa ce se acopera cu lucrarea definitiva nu mai doare, in cateva zile te obisnuiesti cu noua forma din gura si o sa fie ok. De aia fuge lumea de dentisti.

| OoBunnyoO a răspuns:

Daca ti-a scos nervii nu este normal.

Daca nu ti-a scos nervii, da este perfect normal.

| HelpMeNow explică (pentru OoBunnyoO):

Nu mi i-a scos. si nici nu ii mai scoate acum. fatada este facuta si vine perfect pe dintii piliti. va trece durerea odata acoperiti? Cu nervii ramasi acolo?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru HelpMeNow):

Da, dintii se vor ajusta. Insa poate dura de la cateva saptamani la cateva luni.

| PeFuga a răspuns (pentru HelpMeNow):

Nu neaparat. E posibil ca durerea asta sa treaca, dar e posibil sa persiste pana cand iti faci tratament pe dintii rspectivi (devitalizare, "omorarea nervului"). E dupa cum ai noroc sa zicem... Teoretic lucrarea poate fi indepartata inca si scos nervul, apoi cimentata inapoi.

| PeFuga a răspuns:

Un dentist BUN ar trebui sa iti devitalizeze cei doi dinti pe care ii foloseste drept stalp, tocmai pentru a preveni problemele pe viitor. Corect asa se face. Gandeste-te ca unul dintre acei dinti face o infectie peste 2 ani. Va trebui taiata lucrarea, tratat dintele atunci, si facuta lucrarea din nou.