| PrivacyTouch a întrebat:

am o intrebare cam. neplacuta. Acu' 3-4 luni cand am fost la mare, am luat orgametril pentru a-mi intarzia menstra. Am luat de doua ori pe zi timp de o saptamana si ceva, apoi in ultimele 2-3 zile am luat doar o pastila. Dupa ce am incetat sa mai iau, mi-a venit dupa vreo 3 zile. Prob e ca de atunci nu mi-a mai venit si nu stiu ce sa fac, mai exact cam de aproape 2 luni. Nu prea stiu ce as putea sa fac, daca a mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare, help please. Si inca ceva, din cauza aceasta ma pot ingrasa? Ma refer la dereglarea hormonilor sau la absenta menstrei. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te urgent la ginecologul/endocrinologul care ti le-a prescris si care ti-a facut si interpretat toate analizele atunci. Reactiile adverse grave dupa asa ceva sunt destul de frecvente si tu faci una foarte grava. Asa ceva iti poate induce menopauza precoce sau tulburari hormonale definitive. Te poti si ingrasa, dar asta este ceva minor. Cel mai grav este ca acel endometru poate suferi leziuni precanceroase sau canceroase din cauza stimularii intempestive cu orgametril. De asemenea, ceva grav ce se poate sa fi patit: sterlitate. Medicul va sti ce tratament sa-ti dea ca macar sa eviti tumorile de endoemtru si alte probleme grave. E posibil sa ai nevoie de o internare de 1-2 saptamani pentru analize si evaluare completa, ca sa stii exact cat de serios este si ce poti face ca sa treci cu bine peste acest moment.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

Nu te mai minti frumos! E clar ca a luat de capul ei!
A luat sa ii intarzie menstra la mare, sa se balaceasca in voie, nu s-a gandit la consecinte! S-a gandit ea sa se duca la ginecolog sau endocrinolog inainte sa plece la mare?
Fii serioasa! Pun pariu ca mai mult de 16-17 ani nu are! Daca nu mai putin la cata minte a avut in momentul ala!

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Antitemepenet, ma tem ca ai dreptate, desi refuz sa cred din start ca o femeie care stie sa scrie si sa foloseasca internetul poate face asa ceva. In primul rand, nu ar fi trebuit sa-i dea de la farmacie un produs atat de dificil de administrat, dar in ultima vreme farmacistii sunt tot mai des inlocuiti de precupeti. In al doilea rad, numai daca citesti prospectul de la Orgametril ti se face parul maciuca de cate riscuri poti avea. De aceea, ma gandesc ca o persoana cu minim discernamant si fara retard nu poate face asa ceva. Dar viata ma invata ca ai putea avea dreptate

| AstralConfessor a răspuns:

Nu pot posta remediul aici, intra pe astral_confessor@yahoo.com

| PrivacyTouch explică:

Off. problema a fost ca a trebuit sa merg doar cu taica-meu, si in afara tarii. Farmacista a spus ca este doar pentru a intarzia menstra, va dati seama ca, in cazul in care as fi stiut chestiile astea nici macar nu m-as fi atins de el, dar asa a fost sa fie. va multumesc oricum pentru toate informatiile date si o sa merg de urgenta, sper totusi sa nu fie atat de grav si sa se poata rezolva permanent.