| noSUno a întrebat:

am o intrebare! Varicela(varsatul de vint)de cite ori te poti molipsi de aceasta boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristinapasager a răspuns:

Zona zoster este o boala pe care o pot face cei care au avut odata varicela, deoarece este cauzata de acelasi virus.
Se manifesta prin eruptii (bube ca la varicela) pe corp, adunate intr-o singura parte (pe lateralul spatelui sau pe gat de obicei).
Oamenii sanatosi nu prea fac zona zoster, dar daca ti-e sistemul imunitar slabit de stress sau batranete, poti sa faci.
Nu e asa periculoasa ca si varicela, doar ca bubele dor.

12 răspunsuri:
| Teker a răspuns:

O singura data poti sa faci ...asa stiu

| 20thoughts a răspuns:

Odata.Cand esti mic. Funda?

| JiHyun a răspuns:

Daca ai avut, n-o voi mai avea niciodata

| Alis100 a răspuns:

Buna. Varicela adica varsatul de vant poate aparea o singura data in viata...de multe ori cei care au varstat de vant trebuie sa se fereasca de ceilalti deoarece e molipsitoare si nu ai voie sa iesi afara. Funda?happy

| alynamaria99 a răspuns:

O data cand esti copil e mai bina daca vei avea varicela cand vei fi adult problemele sunt un pic mari adica te mananca pielea mai tare.Eu am avut varicela anul trecut ma mancau ingrozitor dar e mai bina ca am scapat daca pe mine m-a mancat la 12 ani ba la 20 si nu stiu cat sau 30 depinde de organism sper ca te-am ajutat funda?

| AccountDeleted a răspuns:

Varsatul de vant ai o data in viata! Deci nu iti face probleme ca nu o sa iei de la altii!

| Ddanyel97 a răspuns:

Am un coleg care a facut de doua orii asa ca e cam greu de zis.parinti imi zic ca se face doar o data. stiu ca sunt 3 denumiri:varicela, pojar, varsat de vint. happy sper ca te-am ajutathappy

| noSUno explică:

Hmm.am o prietena si ea are varsat de vint,si azi am fost la ea,eu am avut varicela,dar totusi ma temeam azi, ca pot sa ma molipsesc, si acum sau mie mi se pare ca ma minca sau nu stiu

| Adina77 a răspuns:

Eu stiu ca odata-n viata,si ideal e ca bolile copilariei sa le faci in copilarie, nu la maturitate, cand formele pot fi mai grave.
Insa.cu toate mutatiile de virusi din zilele noastre...nu m-ar mira sa aud ca-i posibil s-o mai faci odata!

| cristinapasager a răspuns:

Varicela se face o singura data. In schimb, odata ce ai avut varicela poti face zona zoster.

| noSUno explică (pentru cristinapasager):

Ce este zona zoster?

| noSUno explică (pentru cristinapasager):

Aaa,merci.nu am stiut de asta.

Întrebări similare