| Silvyu_Stratulat_2000 a întrebat:

Am o mica întrebare, îmi trosneste maxilarul de fiecare data când deschid gura și as vrea sa aplic la școala de agenți de poliție.Ce credeți? Mă respinge la vizita medicală?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Comunity a răspuns:

Nu iti fa griji, asta e o chestie des intalnita la oamenii de pretutindeni. Daca te consoleaza cu ceva si mie imi pocneste maxilarul destul de des, dar nu imi provoaca discomfort si nici probleme de sanatate. Conteaza sa ai o dantura buna si fara probleme, de exemplu dinti lipsa, carii, etc. Dar daca totusi aceasta disfunctie a maxilarului te deranjeaza poti sa mergi la un control dentar si sa mentionezi aceasta problema, dar in rest din punct de vedere al vizitezi medicale la politie nu prezinta nici o piedica. Succes la admitere.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns (pentru Comunity):

" e o chestie des intalnita la oamenii de pretutindeni"

curios, eu nu am auzit de așa ceva și nu știu pe cineva să aibă. Cred că intrebătorul ar trebui să se ingrijoreze sau să facă o vizită la medic NU SĂ SE AMĂGEASCĂ, cu sau fără ajutor

| Comunity a răspuns (pentru sierra1):

Daca doreste si un raspuns mai "academic".
Disfuncţia articulaţiei temporomandibulare (ATM) este o afecţiune a articulaţiei dintre maxilar şi mandibulă. Aceasta este una dintre cele mai complexe articulaţii ale organismului, responsabilă cu mişcarea mandibulei înainte, înapoi şi lateral. Orice problemă care împiedică funcţionarea normală a acestui sistem complex de muşchi, ligamente, discuri şi oase se numeşte disfuncţie ATM. Deseori, această afecţiune disfuncţională este resimţită ca un pocnet sau trosnet sau chiar ca un blocaj temporar. De multe ori cauzele sunt dificil de determinat cu exactitate.

Care sunt simptomele disfuncţiei ATM?
Disfuncţia ATM are o multitudine de semne şi simptome. În multe cazuri este greu de determinat dacă aveţi o afecţiune disfuncţională ATM, deoarece aceleaşi simptome pot apărea în asociere cu alte afecţiuni. Medicul dentist poate pune un diagnostic corect în urma anamnezei medicale şi dentare complete, a unui examen clinic şi a efectuării unor radiografii.

Cele mai frecvente simptome asociate disfuncţiei ATM sunt:

Dureri de cap (frecvent asemănătoare migrenei), dureri de urechi, durere şi presiune în spatele globilor oculari
Durere la căscat, la deschiderea largă a gurii sau masticaţie
Blocaj al maxilarelor sau deplasarea acestora
Sensibilitate a muşchilor maxilari
O modificare bruscă a ocluziei dentare (modul în care dinţii superiori se suprapun (muşcă) peste cei inferiori)
Cum se tratează disfuncţia ATM?
Nu există un singur tratament pentru disfuncţia ATM, însă există mai multe posibilităţi de terapie pe care le puteţi urma pentru o reducere semnificativă a simptomelor. Medicul dentist poate face următoarele recomandări:

Încercarea de a elimina spasmul şi durerea musculară prin aplicarea compreselor calde şi umede sau prin medicaţie – relaxante musculare, calmante eliberate fără prescripţie sau medicamente antiinflamatoare.
Reducerea efectelor negative ale încleştării maxilarelor şi uzurii dentare prin purtarea unui dispozitiv numit gutieră ocluzală. Acest dispozitiv se confecţionează la comandă şi se montează pe dinţii superiori pentru a-i împiedica să se uzeze prin contactul cu dinţii inferiori.
Deprinderea unor tehnici de relaxare, pentru controlul tensiunii musculare la nivelul maxilarului. Medicul dentist poate sugera să urmaţi şedinţe de terapie pentru eliminarea stresului.
Dacă articulaţiile maxilarului sunt afectate şi nici un tratament nu are succes, se recomandă intervenţia chirurgicală.

| sierra1 a răspuns (pentru Comunity):

"Dacă articulaţiile maxilarului sunt afectate şi nici un tratament nu are succes, se recomandă intervenţia chirurgicală."

bine de știut!

| JicaContra a răspuns:

Ai o problema de cartilagiile maxilarului
mergi la doctor sa te rezolve
in general DOAR cand trosnesc niste incheieturi nu e o problema grava

IN ORICE CAZ, NU AM AUZIT DE LEGI ANTI-TROSINT! in orice caz, nu numai conditiile de admitere la facultatea de gabori

| darrio2007 a răspuns:

Daca nu deschizi gura cand vei fi la controlul medical, te primeste.