| MariaEcaterina99Y a întrebat:

Buna. Am o mica nelămurire. Am fata curată in mare parte. Însă la nas, in colturi mai exact, ma ustura pielea și am și putine cojite. Săptămâna aceasta intr-adevăr am folosit mai multe măști făcute in casa, însă am observat acest lucru și in trecut. Dacă folosesc creme sau îl hidratez in fiecare zi, acest lucru pățesc. Aveți idee de ce? Și ce as putea folosi ca sa treaca aceasta iritație sa spunem? Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste o crema hidratanta, poate fi de la vant

| MariaEcaterina99Y explică (pentru anonim_4396):

Pai folosesc zilnic. Din acest motiv am și întrebat. Ce pot folosi sau ce ar trebui sa fac ca sa-mi treaca? As putea sa am o dermatita de contact din cauza anumitor produse? Chiar as ruga sa răspundă doar oameni care au idee. ‘)

| SweetNothings a răspuns:

Acea zona din jurul nasului este mai sensibila si mai predispusa la iritatii din cauza ca produsul aplicat pe fata se aduna usor acolo. Este cel mai probabil o dermatita declansata de un ingredient iritant pentru tenul tau.
Nu stiu ce crema de fata folosesti si ce alte produse aplici regulat insa este recomandat sa te indrepti spre produse blande, fara iritanti, adecvate tipului tau de ten. Te sfatuiesc sa nu mai folosi masti facute in casa. Mastile nu sunt necesare in rutina de ingrijire a tenului si exista un risc major de iritatii.
Aplica pe zona iritata, pentru cateva zile, de 3-4 ori pe zi, un balsam reparator si protector pentru piele (Cicaplast Baume B5 de la La Roche-Posay sau alt produs asemanator... gasesti in farmacie).

| MariaEcaterina99Y explică (pentru SweetNothings):

Mie personal mi se par mult mai bune cele făcute in casa. In plus, maștile făcute in comerț au același efect asupra fetei mele, iar aici ma refer la zona nasului. In rest, nici nu se compara cu cele făcute in casa.

| SweetNothings a răspuns (pentru MariaEcaterina99Y):

Este alegerea ta la urma urmei. Eu ti-am dat doar un sfat. Poate m-ai inteles gresit. Nu recomand mastile din comert. Nu recomand nici un fel de masca. Nu sunt necesare pentru sanatatea pielii si vin la pachet cu un risc inutil de iritatii.
Din punctul meu de vedere, o rutina de baza, corecta, de ingrijire a tenului cuprinde:
1. demachiere - doar seara pentru indepartarea cremei de protectie solara sau a machiajului daca folosesti
2. spalare cu un gel/crema de curatare bland
3. hidratare cu o crema adecvata tipului tau de ten
4. crema de protectie solara cu spectru larg folosita cu religiozitate, mai ales vara
La asta poti adauga in timp, in functie de nevoile tenului, un produs exfoliant si alte produse in functie de ce probleme doresti sa combati. Daca baza nu este bine pusa la punct, mastile sunt total irelevante in discutie.
Urmareste daca dispare disconfortul din zona nasului si acele cojite in cateva zile aplicand doar un balsam protector. Nu mai folosi masti, macar in timpul asta. Daca pielea nu se incepe sa se vindece sau agraveaza simptomele, iti recomand sa mergi la un dermatolog.