| NoMusicNoLife a întrebat:

Am o nelamurire: am 12 ani jumate, 1, 60 inaltime si cam 40 de kg.

E normal?

nu stiu ce sa cred deci plz vresu cat mai mute pareri.

Multumesc anticipat! Fundaaa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Drinni a răspuns:

Pantru doisprezece ani ai o inaltime foarte bunawinking. esti chiar foarte inalta pentru varsta ta, iar avand in vedere kg ideal ar fi sa ai 45-50kg.Ai puea sa fi model pentru varsta tahappy
trebuie sa afli ce este indicele de masa corporala ca sa poti sa iti dai singura seamahappy

Deci:

Indicele de Masa Corporala (IMC), sau BMI - Body Mass Index este un raport bazat pe greutatea si inaltimea fiecarei persoane. IMC-ul nu este un instrument de diagnosticare. Doar pe baza acestui indice nu se poate determina starea de sanatate a unei persoane.

Calcularea Indicelui de Masa Corporala este una dintre cele mai raspandite metode de analiza a gradului de obezitate datorita simplitatii ei. IMC, numit si indicele lui Quetelet (inventatorul sau) este folosit de companiile de asigurari pentru determinarea riscului de boli cardiovasculare la pacientii cu varste mai mari de 65 ani.

Calculul IMC-ului
Indicele de Masa Corporala se calculeaza atat pentru barbati cat si pentru femei, cu varste intre 18 si 65 ani, dar rezultatele nu sunt relevante in cazul copiilor, femeilor insarcinate, persoanelor cu masa musculara mare (sportivi) sau varstnicilor.

Formula de calcul a IMC
Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea exprimata in kg la inaltimea exprimata in m la patrat: IMC = m / (h2)

Interpretarea IMC-ului

IMC Ce inseamna
sub 18, 5 subponderal
intre 18, 5 si 24, 9 greutate normala
intre 25 si 29, 9 supraponderal
intre 30 si 34, 9 obezitate clasa I
peste 40 obezitate morbida

IMC < 18, 5:
Cantitatea de grasime corporala este foarte scazuta. Daca esti un atlet de performanta, atingerea unui IMC mic poate constitui un obiectiv pe termen scurt. Daca nu esti atlet, un IMC scazut poate indica faptul ca esti subponderal, ceea ce poate duce la o imunitate scazuta a organismului. Daca atat greutatea cat si IMC-ul au valori mici, e recomandat sa iei in greutate folosind o dieta sanatoasa si exercitii fizice menite sa-ti creasca masa musculara.

IMC intre 18, 5 si 24, 9:
Ai IMC-ul ideal, cu cantitatea de grasime corporala suficienta pentru asigurarea unei sanatati optime.

IMC intre 25 si 39, 9:
Esti considerat supraponderal sau obez. Ar trebui sa scazi din greutate printr-o dieta sanatoasa si efort fizic sustinut.

IMC > 40:
La acest IMC organismul tau este supus riscului aparitiei multor boli, printre care diabet, hipertensiune sau boli de inima. Se recomanda urmarea sfaturilor unui medic pentru a ajunge la o greutate optima si schimbarea obiceiurilor alimentare si sportive.

fundita?happy

17 răspunsuri:
| Deea a răspuns:

Nu s-a obosit deloc asa cum crezi... a dat un copy-paste de pe google

| zalisa a răspuns:

E ok.
ești cam slăbuță.

| retouchan a răspuns:

So What!?
Stai calma.Prietena mea are exact la fel si ii chiar ft binewinking
NU iti fa grijiwinking

| Alex20_8915 a răspuns:

E numai bine stai linistita. e foarte normal

| Cristary a răspuns:

La 1. 60 ar trebui 50 de kg. Dar daca nu esti slaba, e bine.

| G a răspuns:

E destul de ok, poate cam putin, ideal ar fi intre 45 si 50 kg, dar acum depinde cum arata corpul tau, daca ai oasele grele etc.

| Andreea98 a răspuns:

Da esti ok pentru varsta ta

| NoMusicNoLife explică:

Giulia, primesti fundita pentru ca te-ai obosit sa-mi explici toate chestiile alea, dar sorry chiar nu prea inteleg nimic laughinglaughinglaughing

mersi oricum :*

| NoMusicNoLife explică:

Dee happy 4 you: nu cont daca a dat copy-paste, pentru ca tot a durat putin pana lea scris pe toate. oricum, mersi la toti:*

| anotherhumanbeing a răspuns:

Nu nu e normal. esti subponderala...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti putin cam slabuta. dupa parerea mea greutatea ideala e 50 kg. pentru o afla. afli nr de centimetri si scazi la 10 si iti da. de exemplu: la tine 60-10=50 kg. asta e greutatea perfecta. mai ingrasa-te happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa fata, nu iti face griji.Eu am 14 ani, 38 kg si 1. 60, mai bine mai slabuta decat o obeza sa rada toti de tine.Nu-ti face griji cu timpul ne ingrasam noilaughing

| ciufulix de menta a răspuns:

Eu am 14 any si am 1, 52 si am 38 de kg stai linistitawinking ca nu se intampla nimica altele la varsta ta sunt obeze mai bine sa fi slaba decat grasa nimeni nu se uita la tinewinking deci fi fara griji mai incolo o sa te ingrasi si o sa zici ce bine cand eram slaba. sper sa-ti fie de folos sfatul meuwinking

pup :*

| GlamorousGirl111 a răspuns:

E bine.

| any12_4371 a răspuns:

Buna. Eu cred ca este normal. Pentru ca eu am un coleg care trece clasa a 5-a si are 42 de kg. Sper ca te-am ajutat big grin.Si rferitor la inaltime nu prea stiu ce sa zic big grin.

| Malina_2552 a răspuns:

Este excelent si eu am la fel si am 12 anihappy. nu iti face probleme de loc. e normal la varsta ta sa ai atatea kg:*:*. Byehappy. Funda? te rog![-obig grin

| ALX_9171 a răspuns:

Din ce stiu eu personal pentru varsta si inaltimea ta ar fi bine sa ai in jur de 50 kg din ce m-am documentat ar trebui sa ai 60. sper sa iti fi fost de ajutor.